Šport
26 ogledov

Jansrud slavil, Slovenci v zaodrju tekme

andrej šporn kvitfjell smuk Reuters
Sedmi moški superveleslalom v Kvitfjellu je v celoti minil v znamenju norveškega zmagoslavja. Najhitrejši je bil domači matador Kjetil Jansrud s prvo zmago v pokalu, drugi njegov rojak Aksel Lund Svindal (+0,21), tretje mesto pa je pripadlo Švicarju Beatu Feuzu (+0,26).

Vsi Slovenci so imeli visoke startne številke. Najboljši je bil sicer Andrej Šporn, ki je s startno številko 56 zaostal 2,65 sekunde za 35. mesto. Prvi se je od Slovencev po olimpijski progi spustil s startno številko 40 Boštjan Kline, ki je z zaostankom 2,86 sekunde zasedel 40. mesto. Naslednji na startu je bil Gašper Markič, ki je odstopil. Rok Perko s startno številko 49 je zaostal 3,28 sekunde za 47. mesto. Tomaž Sovič s startno številko 59 pa je zaostal že 4,41 sekunde za 56. mesto.

Šestindvajsetletni Jansrud je na olimpijski progi vendarle v tretje premagal svetovno konkurenco. V petek na superveleslalomu je bil tretji, v soboto na smuku drugi, vsakič premagan za majhno razliko, tokrat pa je le dočakal svoj dan.

Do konca sezone je na sporedu le še superveleslalom v Schladmingu, kjer bo znan lastnik malega kristalnega globusa v tej disciplini. Rdečo majico vodilnega bo branil Svindal (413), ki je pred zadnjo tekmo še povečal prednost. Drugouvrščeni Švicar Didier Cuche, ki je tekmo končal na šestem mestu, zdaj zaostaja že za 42 točk. V boj za mali globus pa se lahko vplete še Feuz (368), ki ima 45 točk manj od Svindala.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je mesto vodilnega s tretjim mestom utrdil Feuz (1250), ki ima že 115 točk prednosti pred drugouvrščenim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem (1135), ki na Norveškem ni tekmoval. Zaradi poškodbe iz karavane odsotni branilec skupne zmage Hrvat Ivica Kostelić (1043) ima na tretjem mestu že 207 točk zaostanka.

Prihodnji konec tedna bosta v Kranjski Gori na sporedu še dve moški tekmi veleslalom in slalom za svetovni pokal, na katerih naj bi se po devetih tekmah odsotnosti zaradi operacije kolena vrnil Ivica Kostelić. Kranjska Gora bo zadnja postaja svetovne karavane alpskih smučarjev pred Schladmingom.

Vse rezultate si oglejte TUKAJLE.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.