Šport
38 ogledov

Janus: Peter bo še dolgo v vrhu skakanja

planica 2016 Saša Despot
Med slovenske junake sezone sodi tudi trener skakalcev Goran Janus. Ta je izjemno zadovoljen s sezono, prepričan pa je, da bo Peter Prevc odličen tudi v naslednjih letih.

"Mislim, da se sezona ne bi mogla končati na boljši način. Mislim, da smo vsi prišli na svoj račun. Peter in Robi sta odlično poletela, letela. Samo kapo dol, čestitke. Ko se spuščaš v dolino in ti ploska toliko gledalcev, je to res užitek. Čestitke strokovni ekipa za odlično delo skozi sezono. Tukaj ne gre za tri mesece, ampak vseh 12. Na koncu smo dobili tudi to drugo mesto v pokalu narodov, 5.760 točk je nekaj neverjetnega," je ob koncu izjemne sezone menil prvi trener slovenske izbrane vrste.

"Planica je bila res pika na i, od četrtka do danes smo vseskozi stali na stopničkah. Uživancija," pa je Goran Janus dejal o koncu tedna v dolini pod Poncami, ki je v Planico privabil več kot sto tisoč gledalcev.

Pravkar končana sezona je sicer minila povsem v znamenju Petra Prevca, ki je dobil kar 15 posamičnih tekem. "Peter je pobral prav vse, kar se je dalo pobrati. Čestitke. Upam, da bo ostal zdrav in da bo tako delal tudi naprej ter da se bomo zato veselili tudi v naslednji sezoni."

Lahko njegovi navijači podobne uspehe pričakujejo tudi v naslednjih sezonah? "Peter je zelo konstanten in glede na mladost, ne smemo pozabiti, da je star šele 23 let, bodo verjetno še lahko zadovoljni. Samo, da bo ostal zdrav, da bo brez poškodb. Mislim, da bo še dolge sezone v vrhu skakanja."

Na lovorikah se ne bo spalo. "Seveda se ne bo. Čez mesec dni začnemo z novo sezono. Začnemo od nule, od začetka. Kar je veljalo do zdaj, ne bo veljalo za naprej. Določene reči bomo spremenili, bistvo pa bo ostalo."

"Planica je naporna, vendar sem užival. Tole še opravim, še par minut imate na razpolago in potem se zadeva konča," po naporni sezoni na počitek čaka tudi Janus. Ta se je v dnu skakalnice večkrat priklonil navdušeni množici, ki mu je zaploskala za opravljeno delo v tej in prejšnjih sezonah: "Vse te dneve se gledalcem priklonimo. Toliko jih je. Ne vem, ne vem, kje je to še mogoče. To je izjemen trenutek, sicer se je to dogajalo že lani ... Odlično!"

Se je v tej sezoni tudi on naučil kaj od Prevca? "Seveda. Vsaka sezona ti prinese nove izkušnje. Nekako se vidi, kje so tiste napake, pomankljivosti, da se nato še izboljšaš." Je naslednjo sezono cilj, da se z vrha v pokalu narodov izrine še Norvežane?  "To je predvsem izziv, velik izziv. Morda bo naslednjo sezono na vrhu kdo drug. Bomo videli."

Komentarjev 3
  • Zmago 22:04 20.marec 2016.

    No ja Pahor je kar OK. Mislim pa, da te je Kocjanćić toliko bolj razveselil. Verjetno ti je manjkala je še kakšna modra izjava Kućana. ;-)

  • jezero 15:00 20.marec 2016.

    Janša je pametnejši od Cerarja ali Pahorja. Ne pride svinjat prireditev v Planici kot ona dva!

  • maresem 14:17 20.marec 2016.

    Velika zahvala gre tudi trenerju Janusu!!!