Šport
22 ogledov

Sklepno dejanje pod Poncami

planica 2016 Saša Despot
Z današnjo četrto tekmo, tretjo posamično, se bo v Planici končala sezona svetovnega pokala smučarjev skakalcev.

Finalno dejanje se bo na planiški letalnici začelo bo 10. uri. Poleg Prevca, zmagovalca prve tekme in drugega z druge posamične tekme ter drugega z ekipne preizkušnje, bodo danes nastopili še Robert Kranjec, ki je v četrtek poletel od tretjega mesta, v petek do prvega, v soboto pa je bil na ekipni tekmi drugi, ter Jurij Tepeš in Anže Lanišek.

Kranjec bo branil drugo mesto v seštevku poletov, Slovenija drugo mesto v pokalu narodov, Prevc pa bo napadal 15. zmago v sezoni ter 22. stopničke v sezoni, kar sta že zdaj rekordna dosežka, ki pa ju lahko še popravi.

V Planici bodo poleg že omenjenih podelitev nagrade za najboljše podelili tudi skakalkam. Skupni seštevek svetovnega pokala je osvojila Japonka Sara Takanashi, tretja skupno pa je bila Slovenka Maja Vtič.

Zadnje polete sezone si bosta ogledala tudi predsednik vlade Miro Cerar in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor z družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.