Šport
25 ogledov

Norvežani z video analizo nad Prevca

Alexander EPA
Norveški skakalci so v pokalu narodov kot edini premagali Slovence. V naslednji sezoni trener Alexander Stöckl želi ujeti Petra Prevca, a pravi, da bo to težka naloga.
Verjetno ste zelo zadovoljni z rezultatom na ekipni tekmi?
Seveda sem zelo zadovoljen. Bila je težka tekma, Slovenci so bili zelo močni. To smo vedeli že pred samo preizkušnjo zaradi zadnjih dveh tekem tukaj. Tokrat je nam uspelo osem dobrih skokov, Slovencem pa le sedem. Robert Kranjec je ob drugem skoku naredil majhno napako, to pa je bila priložnost za našo zmago. Vseeno je šlo za težek boj.

Kako bi ocenili norveško sezono?
Imeli smo zelo dober začetek sezone. Imamo zelo mlado ekipo, zato sem presenečen, da smo zdržali vse pritiske skozi sezono. Ta je bila težka in dolga. Imeli smo veliko tekem, svetovno prvenstvo v poletih, bilo je veliko potovanj, kljub temu pa smo zadrževali visok nivo.

Kaj pa Slovenci?
Sezono so začeli nekoliko slabše, a nato so postajali boljši in boljši. Zdaj so resnično v dobri formi. Za njih je verjetno zelo lepo, da bodo sezono končali na zelo pozitiven način. Peter Prevc je pa izjemen športnik, imel je fantastično leto.

Boste drugo leto ujeli Prevca?
To je težko reči. Delati bomo morali zelo trdo, celo bolj kot do zdaj, če ga želimo ujeti. Je v izjemni formi, točno ve, kaj mora početi. Njegova tehnika je tudi zelo dobra, zelo napadalna. Res bomo imeli veliko dela, če ga želimo ujeti.

Boste na njem opravili podrobno video analizo?
Seveda (smeh). To pravzaprav počnejo vsi. Ko imate skakalca, ki je ekstremno dober, posnamete video in poskušate analizirati, kje je razlika med njim in vašimi izbranci. Vedno je treba osvežiti nekatere reči.

Kaj pričakujete na zadnji tekmi sezone?
Dobro tekmo in znova fantastično publiko. Poskušali se bomo boriti za vrh.

Kaj menite o vzdušju v Planici?
Ah, to je fantastično. Prizorišče je zdaj končano, prav vse je do konca zgrajeno. To je center za nordijske športe, ki sodi med najboljše na svetu. Vse je na enem mestu. Organizacija je prav tako zelo dobra. Fantastično je, da na tekme pride toliko ljudi, to je finale sezone in perfekten način, da se pokažejo pozitivne reči našega športa in koliko ljudi pravzaprav zanimajo skoki.

Boste tu tudi vi trenirali in se pripravljali na naslednjo sezono?
Tu smo bili že lani poleti. Bilo je zares efektivno, res so mi všeč vsi objekti tu. Mislim, da bomo tudi to poletje prav tu planirali naš trening kamp.

Organizatorje bo seveda veselilo, če boste pustili nekaj denarja v Planici.

Vsekakor (smeh). Saj ga tudi bomo (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.