Šport
40 ogledov

Janus: "Žirija je vedela, kam lahko poleti Prevc"

Prevc Oberstdorf smučarski skoki poleti ekipna tekma svetovni pokal EPA
Slovenski skakalci so na ekipni tekmi v poletih v nemškem Oberstdorfu prvič v zgodovini zmagali, a to plačali s poškodbo Petra Prevca. Glavni trener slovenske ekipe Goran Janus je za Žurnal24 priznal, da je imela žirija tekmovanja v nedeljo težko nalogo.

Glavni trener slovenskih orlov Goran Janus je za Žurnal24 le nekaj minut po zmagi in odpovedi druge serije dejal: "Čestitam fantom. Vsi štirje so naredili odlične skoke. Vsak je prispeval svoj delež. Škoda za Petra. Trenutno čakamo na informacije iz bolnišnice.“

Janus nam ni mogel potrditi, ali gre res za poškodbo ključnice, ki bi Prevca izločila iz boja za kolajne na bližajočem se svetovnem prvenstvu v poletih. "Za svetovno prvenstvo imamo še (Jerneja) Damjana,“ je bil kratek Janus, ki je o Petrovem nesrečnem pristanku pri daljavi dneva 225,5 metra dejal:

"Peter je imel dobre pogoje in naredil odličen skok. Na koncu je moral popustiti. S strani žirije je pravilno, da je izpeljala prvo serijo, menim pa, da bi morali v tej skupini še za kakšno stopničko znižati zaletno mesto, zato se je tudi dolgo čakalo na Petrov skok. Žirija je imela težko nalogo, a so vedeli, kam lahko Prevc poleti.“

Žirija je drugo serijo zaradi težkih vetrovnih razmer odpovedala, Janus pa za konec dejal, da zaradi tega ni trepetal za zmago, saj so vsi nestrpni in zgolj čakajo na novice iz bolnišnice.

Komentarjev 2
  • ak 18:15 19.februar 2012.

    izrodek, umir se in ne bit nestrpen.

  • izRODEk 17:52 19.februar 2012.

    Vse, kar je nižje od Celovca, je za njih šajse.. zastopnik tega krutega in sovražnega značaja v Sloveniji se pa ve, je janšizem z onim pripadnikom nacizma in fašizma, ivanom janšo na čelu.... čas sovraštva in zlobe..... pa 4 leta ...prikaži več jih bomo gledali...Ustavimo janšizem - zaženimo Slovenijo!NE janšizmu!