Šport
39 ogledov

Jari je doma letel

Jari-Matti Latvala EPA
Finec Jari-Matti Latvala je zmagovalec relija za svetovno prvenstvo na Finskem.

Voznik Volkswagna je na koncu za 3,6 sekunde ugnal moštvenega tekmeca in svetovnega prvaka, Francoza Sebastien Ogierja. Severni Irec Kris Meeke s Citroenom je na tretjem mestu zaostal še 47 sekund več.

Devetindvajsetletni Finec je na domačih tleh, Finska je sicer gostila osmo dirko svetovnega prvenstva, zabeležil tretjo zmago v sezoni. Najboljši je bil še na Švedskem in v Argentini, v karieri pa je dobil 11 relijev. Pred zadnjim dnem finske preizkušnje je Latvala imel 3,4 sekunde prednosti pred Ogierjem, na koncu je razliko povečal na 3,6 sekunde.

"To je dober rezultat po odličnem boju. Jari je danes letel," je premoč moštvenega kolega priznal Ogier. Latvala je na domačih tleh slavil drugič v karieri, najboljši je bil tudi leta 2010. "Res težko delo sem opravil za zmago. Ko smo imeli težave, smo bili v težkem položaju. Vendar smo se borili. Borili smo se kot Finci v zimskih vojnah. Zelo, zelo sem vesel," pa je po prihodu v cilj povedal zmagovalec relija tisočerih jezer.

V skupnem vrstnem redu ni prišlo do sprememb. Ogier je še naprej na prvem mestu, pred drugouvrščenim Latvalo pa ima 44 točk prednosti. Do konca sezone je še pet relijev, naslednji bo v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.