Šport
203 ogledov

Jeseničani šokirali Olimpijo

Acroni Jesenice : SŽ Olimpija Reševalni pas/Twitter
Prva jeseniška zmaga na derbijih v tej sezoni.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 1. kroga drugega dela alpske lige v gosteh premagali SŽ Olimpijo s 3:2 (1:0, 2:0, 0:2). Za Ljubljančane sta zadela Žiga Pešut (45.) in Gal Koren (56.), za Jeseničane pa Gašper Glavič (8.), Patrik Rajsar (29.) in Jaka Sodja (40.).

Današnji obračun je bil za železarje tudi priložnost, da se zelenim tekmecem oddolžijo za boleč poraz na zadnjem medsebojnem merjenju moči. Konec decembra so namreč v Podmežakli zmaji slavili kar s 7:0. Statistika je bila v tej sezoni na strani branilcev naslova v alpski ligi in državnih prvakov iz Ljubljane; dobili so tudi preostale tri tekme, poleg ligaškega derbija v Podmežakli še prvega v alpski ligi doma s 4:3 po kazenskih strelih, pred tem pa prijateljsko tekmo poleti na Bledu s 4:1 in pokalni finale z 8:4. Danes pa so do prve zmage prišli železarji in prekinili črn niz.

Nadaljevali pa so niz zmag v ligi: pred današnjo tekmo so jih zbrali deset, danes pa niz podaljšali na 11. Po drugi strani so imeli med sezono serije zmag tudi današnji gostitelji, a so najdaljšo, ki je trajala 12 tekem, končali s porazom na predzadnji tekmi prvega dela.

Že prva tretjina je pripadla gostom. Domači so sicer imeli na začetku rahlo premoč, a ni bilo prave nevarnosti za Antoina Bonvalota. Na drugi strani je Žana Usa najprej preizkusil Andrej Hebar, v osmi minuti pa je Gašperju Glaviču uspelo zbezati plošček pod vratarjem, sodniki so za priznanje gola potrebovali videoposnetek. V nadaljevanju so spet rahlo zapretili domači, toda brez nevarnih zaključkov, za gol so bili spet nevarnejši železarji, Us je imel največ dela ob strelu Jake Ankersta.

Jeseničani so tokrat pokazali bistveno boljšo igro kot na zadnjem obračunu. Domači so delovali raztreseno in nenevarno, sicer so bili še vedno precej pred Bonvalotom, vendar niso bili učinkoviti. Jeseničani pa, imeli so lepše priložnosti in jih tudi izkoriščali. Najprej je v 29. minuti domača ekipa izgubila plošček v svoji tretjini, napako je kaznoval Patrik Rajsar, potem pa je sledil še hladen tuš za domače tik pred koncem tretjine, ko je sekundo pred sireno plošček v mrežo spravil še Jaka Sodja in poskrbel za zelo trdno jeseniško vodstvo.

slovenska hokejska reprezentanca Lov na OI Šport Risi pometil z "drugoligaši", zdaj prihaja velik test

A so gostje priložnosti za zasuk tekmecem ponudili kar sami, saj so na začetku zadnje tretjine dobili gol, ko so imeli sami igralca več na ledu, Bonvalota je premagal Žiga Pešut. Po znižanju so domači zaigrali bolje, pritisnili in ogrožali vratarja, enkrat zadeli tudi okvir vrat, na drugi strani pa bi lahko tekmo odločila Miha Brus in Hebar, ko sta bila sama pred Usom, pa ga nista znala premagati.

Ko so domači nato zadeli še ob številčni prednosti, zadel je Gal Koren v 55. minuti, se je odprla možnost preobrata. A so Jeseničani tokrat zdržali, tudi ob naletih domačih brez vratarja v zadnji minuti, ter se z minimalno zmago veselili prvega uspeha na derbijih v sezoni.

V naslednjem krogu v soboto se bodo zeleno-beli v gosteh merili z Asiagom, železarji pa bodo gostili Pustertal. Drugi derbi v tem delu lige pa bo 2. marca na Jesenicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice