Šport
53 ogledov

Jojo in kolegi klonili doma

Fiorentina, Lech, Evropska liga EPA
Bojan Jokić je na zelenici prebil celotno tekmo za Villarreal, Josip Iličić pa je odigral dvajset minut ob domačem porazu Fiorentine.

Od slovenskih nogometašev je v 3. kolu Evropske lige od 73. minute za Fioretino igral le Josip Iličić. Roberta Berića zaradi rdečega kartona na prejšnji tekmi ni bilo v ekipi St. Etienna, Gregor Balažic pa zaradi poškodbe ni igral za Partizan. Tim Matavž ni sodeloval pri zmagi Augsburga v Alkmaarju, medtem ko vratarja Ažbeta Juga znova ni bilo v postavi Sportinga.

V skupini G Berić, ki je v prejšnjem krogu proti Laziu v Rimu prejel neupravičeni rdeči karton, ni potoval z ekipo v Ukrajino, toda tudi brez njega je St. Etienne z golom Romaina Hamouma premagala domači Dnjepr. Z zmago proti Trondheimu je v tej skupini vodstvo potrdil Lazio, ki je na olimpijskem stadionu v Rimu zmagal s 3:1.

Juga tudi tokrat ni bilo v postavi Sportinga iz Lizbone, ki je na svojem igrišču s 5:1 premagal albansko ekipo Skenderbeu Korca. Z dvema goloma se je izkazal Brazilec Matheus Pereira. V Moskvi sta domača Lokomotiva in Bešiktaš igrala neodločeno 1:1, kar je že drugi zaporedni remi turške ekipe.

Fiorentina je ob prihodu Iličića na igrišče za poljskim Lechom iz Poznana zaostajala za gol, v polno je za Poljake zadel Dawid Kownacki, nato je osem minut pred koncem zabil še Maciej Gajos, častni gol za domačo ekipo pa je v zadnji minuti rednega dela igre dosegel Giuseppe Rossi. Fiorentina je zdaj na zadnjem mestu v svoji skupini, prvi je navkljub domačemu porazu z 1:2 proti Belenensesu iz Lizbone še vedno Basel.

Oslabljeni beograjski Partizan, igral je brez sedmih standardnih igralcev, tudi brez Balažica, v skupini L ni imel veliko možnosti proti Athleticu iz Bilbaa, ki je zmagal z 2:0. Do prve zmage v ligi Evropa je na gostovanju v Alkmarju prišel Augsburg, vendar brez pomoči Matavža, ki je obsedel na klopi. S šestimi točkami v tej skupini vodita Athletico Bilbao in Partizan, tri manj imata Augsburg in AZ Alkmaar.

Villareal Bojana Jokića, ki je odigral celotno tekmo, je zanesljivo slavil pred domačimi gledalci. S 4:0 je rumena podmornica premagala Dinamo Minsk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.