Šport
13 ogledov

Jokič: "Lahko se tudi spremo"

Žurnal24 main
"Ni lahko biti toliko časa skupaj. Lahko se zgodi, da se kadar tudi spremo," je odkrito priznal bočni branilec Bojan Jokič. Slovenski reprezentanti se že tri tedne pripravljajo na nastop na SP 2010.

 Trgovski center pomaga
"Dobro, da je hotel zgrajen na trgovskem središču in se lahko odpravimo na sprehod; da ne tičimo le v hotelu," pravi branilec italijanskega Chieva, Bojan Jokič, ki je takole opisal Južnoafričane: "Ljudje so zelo prijazni, veseli in srčni. Lepo nas sprejmejo." Težje pa Slovenci sprejemajo novo žogo in trdo igrišče. "Igrišče je res trdo, ko ga polijejo, pa je spolzko. Žoga je težka in se nanjo še privajamo," je razložil 24-letni Kranjčan.

Napetost se stopnjuje
Slovenska prva tekma prvenstva proti Alžiriji je vse bliže in v našem taboru že čutijo napetost. "Napetost raste z vsakim dnem. Pozitivna seveda," se je proti začetku SP obrnil Jokič in o prvem tekmecu dejal: "Alžirce poznamo. Veliko soigralcev igra z njimi. Mi bomo igrali svojo igro. Če bomo pravi, lahko zmagamo," optimistično napoveduje standardni član prve enajsterice Matjaža Keka.

Afrika je drug svet
Naši nogometaši se še vedno privajajo na črno celino. "Še se privajamo na Afriko, na zrak in na hrano. Hitro se stemni, nismo pa pričakovali, da bo tako vroče," pravi Jokič. Slovence bo na prvem srečanju proti Alžiriji pričakalo še bolj soparno vreme kot v zadnjih dneh. V Polokwaneju naj bi bilo namreč v času nedeljske tekme kar 26 stopinj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.