Šport
4643 ogledov

Joshui se je 'odpeljalo': iz ringa vrgel pasova, nato zgrabil mikrofon

Print Screen
Nekdanji boksarski prvak Anthony Joshua je težko prenesel drugi zaporedni poraz protu Ukrajincu Oleksandrom Usikom.

Ukrajinski težkokategornik Oleksander Usik je v sobotnem spektaklu v Savdski Arabiji z deljeno sodniško odločitvijo po točkah premagal izzivalca Anthonyja Joshuo ter tako ubranil šampionske pasove po različicah WBA, IBF, WBO in IBO.

Oleksandr Usik Odločitev po točkah Šport Tako tesna je bila odločitev med Joshuo in Usikom, sodniki niso bili enotni

Britanec, ki je utrpel šel tretji poraz v karieri (24-3), si je po dvoboju privoščil bizaren izpad, saj je po razglasitvi rezultatov najprej odvihral proti garderobi, nato pa se na prigovarjanje njegovega spremstva vrnil v ring, kjer je čez vrvi vrgel dva šampionska pasova in se nato soočil s svojim krvnikom.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Moč ne zmaguje dvobojev. Znanje je tisto, kar prinaša zmage. Ti nisi močan, kako si me premagal? Z znanjem in veščinami. Jaz sem imel karakter in odločnost. Kje je mikrofon?" je dejal Joshua in nato nagovoril še občinstvo s kaotično pripovedjo o njegovi preteklosti in boksarskih pomanjkljivostih.

Kasneje se je na novinarski konferenci zlomil do solz. "Ali sem ponosen nase? Težko rečem, če sem ponosen nase, ker trenutno ničesar ne čutim. Jezen sem. Globoko v srcu sem jezen," je dejal Britanec in pojasnil razloge za svoja dejanja po dvoboju, s katerimi si je nakopal številne kritike. 

Anthony Joshua | Avtor: Epa Epa

"Govoril sem iz srca. Jezen sem bil nase. Na nikogar drugega, samo nase. Še vedno sem jezen. Ko si jezen, počneš neumne stvari. Želel sem popraviti svojo napako, zato sem se vrnil. To je bilo iz srca," je povedal.

Kritike so se nanašale predvsem na to, da je s izpadom odvzel pozornost svetovnemu prvaku. Nekateri so sicer mnenja, da je v tem primeru zatajila njegova ekipa, ki mu je kljub zmanjšani razsodnosti dopustila ta javni nastop.

"Težko me je zlomiti, a moj oklep je bil načet zaradi poraza. Hotel sem samo povedati svojo zgodbo. Ne pozabimo, da je Usik velik šampion, ki je pokazal izjemno predstavo. Ne vem, kaj sem govoril v ringu, ker je bilo tako čustveno, vendar se mu želim zahvaliti za njegovo vlogo v tem zgodovinskem obračunu," je dodal Joshua.

Joshua in Usik | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.