Šport
30 ogledov

Kader zmajev že znan

Marko Marinović Dino Murić Radnički Kragujevac Union Olimpija SPS/ABA
Union Olimpija je pričakovanja in zasedbo za sezono 2014/15 predstavila na zdaj že tradicionalni prireditvi v Volčjem Potoku.

"S prihodom Marka Marinovića je ekipa popolna in komaj čakamo na začetek sezone," je dejal direktor kluba Matevž Zupančič. Košarkarski klub Union Olimpija ima trenutno pod pogodbo v članskem moštvu dvanajst igralcev, ki bodo pod vodstvom trenerja Aleša Pipana v novo sezono vstopili 30. septembra z nastopom v slovenskem superpokalu proti Krki

Trener Pipan ima na voljo šest slovenskih igralcev in šest tujcev, večino najboljših mladih igralcev pa bo Union Olimpija v novi sezoni dala v Škofjo Loko, kjer se bodo v drugi slovenski ligi kalili pod budnim očesom vodje mladinskega pogona Uniona Olimpije Gašperja Potočnika. To so Blaž Mesiček, Vlatko Čančar, Aleksandar Lazić in Žan Mark Šiško.

Ekipa je po besedah direktorja Zupančiča za 30 odstotkov cenejša kot tista iz minule sezone, ima pa podobne cilje kot lani. V ligi Aba uvrstitev do šestega mesta, ki pomeni uvrstitev v evropska tekmovanja, v državnem prvenstvu in slovenskem pokalu Spar vrnitev lovorik v Ljubljano, kar se tiče evropskega pokala, za katerega so zmaji prejeli povabilo organizatorja, pa bo več znanega po žrebu skupin 29. septembra v Barceloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.