Šport
322 ogledov

Slovenkam uspel veliki met!

Kaja Juvan Profimedia Kaja Juvan.
Slovenska ženska teniška reprezentanca je z uvrstitvijo v polfinale zaključnega turnirja pokala Billie Jean King v Sevilli dosegla največji uspeh slovenskega ekipnega tenisa.

Po uvodni zmagi Kaje Juvan proti Kazahstanki Ani Danilini je v drugi partiji Tamara Zidanšek dobila prvi niz proti Juliji Putincevi in Sloveniji ne glede na končni razplet obračuna s Kazahstanom matematično že zagotovila prvo mesto v skupini.

Zidanšek je po drugem nizu, ki ga je izgubila z 2:6, preventivno zaradi težav z ramo predala dvoboj. Sledi še igra parov, v kateri bosta barve Slovenije zastopali Veronika Erjavec in Ela Nala Milić.

Izbranke kapetana Andreja Kraševca so s prebojem v polfinale ekipnega svetovnega prvenstva, ki nosi ime legendarne ameriške tenisačice Billie Jean King, presegle dosežek izpred dvajsetih let, ko je Slovenija v Portorožu v četrtfinalu tedanjega pokala Fed izgubila proti Rusiji.

V soboto ob 10. uri se bo za mesto v finalu pomerila z Italijo.

Pokal Billie Jean King, 2. krog:

SLOVENIJA 1-1 KAZAHSTAN
Kaja Juvan - Ana Danilina 6:1, 6:0
Tamara Zidanšek - Julija Putinceva 6:2, 2:6 - predaja Zidanšek
Veronika Erjavec/Ela Nala Milić - Ana Danilina/Žibek Kulambajeva

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • marialorca 13:25 10.november 2023.

    **** Andrej Kraševec **** matematično pametno taktizira. Super. HVALA BOGU, da ve, kako varovati svoje športnice. SRENJA, bi ga mi malo "kritizirali" kot Safeta, ki je po par sekundah menjal tistega mladinca?

Sorodne novice