Šport
848 ogledov

Pred zgodovinskim nastopom Slovenijo pričakale številne nevšečnosti

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan Profimedia
Za Slovenijo, katero so po pristanku v Sevilli pričakale številne nevšečnosti, bo proti Avstraliji prva na igrišče stopila Kaja Juvan.

Slovensko žensko teniško reprezentanco v torek v Sevilli čaka prva tekma finalnega turnirja pokala BJK. Nasprotnice bodo Avstralke, za Slovenijo pa bo prvi dvoboj igrala Kaja Juvan, so sporočili s Tenisa Slovenije. Slovenska reprezentanca je sicer v Sevillo prispela v soboto. Nekaj nevšečnosti pa ji je že ob prihodu povzročilo dejstvo, da z njo ni prispela tudi prtljaga. To so ekipi vendarle dostavili dan kasneje, so sporočili s krovne zveze.

Slovenske teniške igralke se kljub težavam s prtljago in tudi zapletom pri rezervaciji igrišč za trening veselijo prvega zgodovinskega nastopa na finalnem turnirju pokala BJK, kjer nastopa le 12 najboljših reprezentanc sveta. "Super je biti spet del ekipe. Občasno nam razmere za delo niso bile najbolj naklonjene. Boriti smo se morali za boljše ure treningov. Tudi na medijskem področju se počutimo malce zapostavljeno. A mi vse to skušamo obrniti na pozitivno stran. Borimo se, da jim pokažemo, da spadamo sem," je za Tenis Slovenija dejala Juvanova, trenutno 102. igralka sveta.

Kaja Juvan | Avtor: Epa Epa

Ljubljančanka bo igrala uvodni dvoboj srečanja z Avstralijo, ki se bo začel ob 10. uri. V drugem dvoboju bo Slovenijo zastopala Tamara Zidanšek, ki je trenutno 98. na svetovni lestvici. Reprezentanca dežele tam spodaj svoje postave še ni razkrila. Za Avstralijo so sicer prijavljene Kimberly Birrell (100.), Storm Hunter (155.), Daria Saville (203.), Ellen Perez (455.) in najizkušenejša igralka Ajla Tomljanović (593. WTA), ki se vrača po poškodbi kolena.

"Težko rečem, da imam kakšna pričakovanja. Niti ne vem, proti kateri igralki bom igrala. Razmere so nekoliko posebne, potrebno se je privaditi na igrišče. Morda treningov ni bilo dovolj, ampak to ni več pomembno. Tenis je igra, kjer ni vse odvisno od tebe, ampak tudi od tekmice. Poskušala bom iti v tekmo kot v preteklosti in bomo videli, kako bo. Upam, da bo dober dvoboj," je dodala Juvanova.

andrej kraševec | Avtor: Profimedia Profimedia

Selektor Slovenije Andrej Kraševec dan pred prvim dvobojem ostaja optimist. "Postave Avstralk sicer še ne poznamo, saj bomo to izvedeli eno uro pred tekmo. Pri nas skrivnosti ni, razen za igro dvojic, ko se bomo prilagodili rezultatu in stanju obeh igralk," je dejal in izrazil zadovoljstvo z današnjim treningom. "Kaja in Tamara sta danes opravili odličen trening na osrednjem igrišču. Dobro čutita žogo. Obe sta dovolj izkušeni, da bosta dali vse od sebe."

Dvoboji zaključnega turnirja pokala BJK bodo potekali na dveh igriščih v posebnih šotorih na zelenici stadiona La Cartuja, na katerem so pred dvema letoma potekali tudi dvoboji evropskega prvenstva v nogometu. Slovenijo po torkovem obračunu čaka še srečanje z reprezentanco Kazahstana, razplet obeh dvobojev pa bo odločil o napredovanju v izločilne boje. Ti se bodo začeli s četrtfinalom v soboto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice