Šport
82530 ogledov

Nekoč eden najboljših športnikov na svetu danes neprepoznaven

Rios Print Screen
Nekdanji vrhunski tenisač si je s številnimi lepotnimi 'popravki' iznakazil svoj obraz.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Marcelo Rios (47) je po seriji lepotnih operacij danes skorajda neprepoznaven. Nekoč najboljši tenisač sveta in še vedno edini igralec, ki se je na vrh lestvice ATP zavihtel brez osvojenega Grand Slama, se je ujel v začaran krog lepotnih popravkov, njegov obraz pa z vsakim posegom deluje bolj bizarno in nenaravno.

"Popravil sem si čelo, ki je bilo močno poškodovano od sonca. V mojih časih nihče ni uprabljal kreme za sončenje in to mi je uničilo obraz. Popravil sem tudi veke, ker so bile prekratke. Nisem mogel povsem zapreti oči, zato sem spal z na pol odprtimi. Imel sem ogromne podočnjake in bil sem povsem zguban," je v intervjuju za La Tercero pojasnil upokojeni teniški as.

telefon strah zastrt pogled zloraba družbena omrežj Razkrita vsebina Šport Grozno, s čim se iz dneva v dan soočajo vrhunski športniki

Legendarni Čilenec je samo še eden v dolgi vrsti zvezdnikov iz sveta zabavne industrije, ki so postali žrtve plastične kirurgije. Zaradi svojega izgleda je bil v zadnjih letih pogosto tarča zlobnih jezikov, toda sam prevzema vso odgovornost za svoje odločitve.

"Ker sem nardil, sem naredil, ker sem tako želel. Ljudje lahko govorijo, kar hočejo. Vseeno mi je," je povedal Rios, nekdanji finalist OP Avstralije in petkratni zmagovalec turnirjev serije masters. 

Spremenil pa ni zgolj obraza, temveč je pridobil tudi ogromno mišične mase in svoje telo prekril s tetovažami.

 | Avtor: Instagram Instagram

Od upokojitve pred skoraj dvajsetimi leti se javno ni preveč izpostavljal, a je tudi z občasnimi medijskimi nastopi vselej pristal na naslovnicah časopisov in spletnih medijev. Znan je po po svoji neposrednosti in ostrem jeziku, ne boji pa se izražati niti radikalnih stališč, kot je bil na primer poziv k poboju kršiteljev karantene v času globalne pandemije covida-19.

 | Avtor: Instagram Instagram
Po športni upokojitvi je za dlje časa izginil iz sveta profesionalnega tenisa, občasne vrnitve v vlogi trenerja ali igralca pa doslej še niso dale želenih rezultatov. Večkrat je bil v intervjujih kritičen do krovne moške teniške organizacije ATP in anglosaške prevlade v belem športu. "ATP je najslabša stvar na svetu. Tam so sami gringoti (v mehiškem okolju slabšalna beseda za tujca oziroma prebivalca Severne Amerike, op. a.)," je povedal tenisač in pojasnil, zakaj je rodni Santiago že pred leti zamenjal za Miami.

"To mi je spremenilo življenje. V Čilu se nisem dobro počutil. V Miamiju živi veliko Latinoameričanov in Čilencev. Življenje tukaj je mirno, nihče me ne moti. Če me prepoznajo, so do mene zelo prijazni. Nihče me ne nadleguje ali prosi za avtogram," je povedal Rios in dodal, da je bilo življenje v Santiagu zanj tako stresno, da je jemal po 12 miligramov anksiolitikov na dan.

Rios je bil v času aktivne kariere vpleten številne incidente, zaradi česar si je pridobil status enega najbolj kontroverznih tenisačev prejšnjega stoletja. Potem ko je leta 1998 postal najboljš igralec na svetu, je senzacionalno odpustil vrhunskega trenerja Larryja Stefankija, ker je želel poskusiti "nekaj drugega".

Izzval je bes argentinske javnosti z nespoštljivimi besedami na račun legendarnega Guillerma Vilasa ter s terenskim vozilom povozil in poškodoval svojega trenerja za telesno pripravo Manuela Astorgo.

Njegova druga žena ga je obtožila, da jo je vrgel iz vozečega vozila, pri čemer je utrpela resne poškodbe.

zapor celice stopnišče celica "Zdaj je pravi čas" Šport Bivši kaznjenec se vrača v trenerske vode, delal bo z ...

Leta 2000 je bil diksvalificiran na turnirju v Los Angelesu, ker je glavnemu sodniku rekel "je*i se", leto kasneje pa so ga aretirali v Rimu zaradi fizičnega napada na taksista in pretepa s policisti.

atp tenis številke 1 marcelo rios | Avtor: EPA EPA

Leta 2003 je na pripravah pred dvoboji Davisovega pokala uriniral na goste lokala in gol plaval v bazenu, zaradi česar so ga vrgli iz hotela. Istega leta se je sporekel z gosti in se stepel z natakarji v nekem lokalu v Santiagu.

Pred petimi leti je bil kaznovan z 2500 dolarji, ker se kot pomočnik trenerja v čilenski reprezentanci ni želel pogovarjati z novinarji. "Kot pravi moj osebni prijatelj Diego Maradona, nikoli ne govorim z novinarji in lahko mi ga povle*ete," je zabrusil predstavnikom sedme sile.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Kmodri 02:12 31.oktober 2023.

    Slava večini škoduje!

  • Vrtnica 16:06 30.oktober 2023.

    Bolani od preveč denarja.

  • anica00 14:36 30.oktober 2023.

    Potem bi mogli pobiti veliko število ljudi.