Šport
37 ogledov

Kaka po zaslužku ugnal Beckhama

Kaka srce grb dres AC Milan Milano Chievo Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Brazilski zvezdnik Kaka, ki se je pridružil novincu v ligi MLS moštvu Orlando City, bo najbolje plačani nogometaš v tej ligi.

V severnoameriški nogometni ligi MLS imajo novega rekorderja po zaslužkih. Kakajev letni zaslužek bo znašal več kot 7,1 milijona dolarjev, poročajo ameriški mediji. Prejšnji največji zaslužkar je bil angleški as David Beckham, ki je v dresu Los Angeles Galaxy, pri katerem je preživel pet sezon, letno zaslužil 6,5 milijona zelencev.

Po podatkih združenja igralcev v ligi MLS bo osnovna plača Kakaja znašala, 6,6 milijona dolarjev na leto, temu znesku pa je treba prišteti še nagrade. Orlando in New York City bosta v novi sezoni sicer novinca v ligi MLS. Drugi na lestvici zaslužkarjev je trenutno napadalec Seattla Clint Dempsey z letnim zaslužkom v višini 6,695 milijona ameriških dolarjev, naslednja na seznamu pa sta nogometaša Toronta vezist Michael Bradley (6,5 milijona USD) in napadalec Jermain Defoe (6,18 milijona USD).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.