Šport
22 ogledov

Kako slavijo Nemci?

Nemčija, slavje
1/30
EPA
Nemške nogometaše je v Berlinu pričaka množica športnih navdušencev.

Na tisoče nemških navijačev se je danes zgrnilo v Berlin, kjer so pričakali svoje nogometne junake. Nemška nogometna reprezentanca, sveža svetovna prvakinja iz Brazilije 2014, se je vrnila v domovino, že na letališču jo je pričakala množica športnih navdušencev, še veliko več pa se jih je zbralo v središču mesta ob Brandenburških vratih.

Nemci temu prostoru, kadar je namenjen navijačem, že vse od domačega prvenstva leta 2006 pravijo Navijaška milja (Fanmeile). Pričakovanja, da bo poln, so se izpolnila, najbolj vneti so si že ponoči rezervirali najboljše prostore ob cesti, da bodo lahko od blizu videli zmagovalni sprevod svoje reprezentance.

Čeprav je imelo Lufthansino letalo iz Brazilije dve uri zamude, navijačev to ni prav nič motilo. Navdušeni so bili že ob preletu letala, ki se je ponašalo z imenom Letalo zmagovalcev (Siegerflieger) nad navijaško miljo, še bolj pa kakšno uro pozneje, ko so se nogometaši pripeljali v mesto.

Že na letališču je bilo slovesno, prvi pa je na nemška tla s pokalom seveda stopil kapetan Phillip Lahm. "Presrečen sem, da sem spet doma, še posebej zaradi tele stvari tukaj," je dejal in pri tem pokazal prestižno lovoriko svetovnih prvakov, ki si jo je Nemčija prislužila v nedeljskem finalu proti Argentini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.