Šport
36 ogledov

Kako so igrali naši fantje?

Clint Dempsey gol slavje razocaranje Žurnal24 main
Nekaj ur po koncu tekme med Slovenijo in ZDA je čas za analizo. Kdo je navdušil in kdo bi lahko pokazal malce več? Preberite si ocene in povejte svoje mnenje!

Ocene igralcev:

SLOVENIJA

Samir Handanović 7 – Prvi gol je res dobil ob bližnji vratnici, a je tako močan strel s take bližine težko ubraniti. V prvem delu izjemna reakcija ob Torresovem prostem strelu. Ob drugem golu nemočen.

Mi%C5%A1o Miso Bre%C4%8Dko Brecko Robbie Findley | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Mišo Brečko 7 – Morda celo najboljši Slovenec na Ellis Parku. Izjemna reakcija v prvem delu, ko je preprečil izenačenje Donovanu. Ključno podal Novakoviču pri drugem golu Slovenije.

Bojan Jokić 7 – Nekaj odličnih reakcij v obrambi, dober je tudi pri izgradnji napada, manjkalo pa je več predložkov v ameriški kazenski prostor.

Boštjan Cesar 6 – Škoda za napako v tretji minuti nadaljevanja, sicer je deloval dobro. Z Altidorom se je pogumno in večino časa uspešno boril.

Marko Šuler 6 – Kar nekaj nezanesljivih reakcij in podaj. Izgubil je tudi skok z Altidorom za izenačenje. Prevečkrat se je zapletal in bil premalo zanesljiv.

Aleksandar Radosavljević 7 – Po dokaj bledi predstavi na prvi tekmi je tokrat kritikom zaprl usta. Bil je zelo energičen na sredini igrišča in zanesljiv pri oddaji žoge. Vpisal asistenco pri zadetku Birse.

Robert Koren 6,5 – Kapetan je bil energičen na sredini igrišča, vselej je želel žogo, za višjo oceno pa je manjkala kakšna bolj konkretna podaja, ki bi prinesla možnost zaključka napada.

Andraž Kirm 6,5 – Precej prometa, bolj malo učinka. V drugem delu se je dvignil. Spet je pretekel kilometre. Četudi se ga malo vidi, daje slovenski igri ton.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Valter Birsa 7 – Ta levica je 24-karatna! Če bi imel Birsa še več sape – fizika ga je spet izdala v nadaljevanju – bi se že zdaj otepal ponudb največjih evropskih klubov. Vseeno s predstavami na tem svetovnem prvenstvu svoji karieri dela zgolj usluge.

Milivoje Novaković 6,5 – Trudi se in gradi igro v napadu, a se zdi, da vendarle še ni v tisti svoji top formi. Šele v zadnjih minutah tekme z ZDA je prišel do prvega strela na gol na tem SP. Morda bo eksplodiral prav proti Angležem.

Zlatan Ljubijankič 7 – Povsem upravičil selektorjevo zaupanje. V primerjavi z Dedičem je prinesel več kombinatorike. Zadetek je nagrada za trud in potrpežljivost, ko je dolge mesece sedel na klopi.

Nejc Pečnik, Zlatko Dedić, Andrej Komac – igrali premalo za konkretno oceno.



ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE

Tim Howard 6,5 – Pri obeh zadetkih nemočen, sicer pa v nekaj posredovanjih soliden.

Steve Cherundolo 6,5 – S podajo proti Donovanu je iz igre vrgel Cesarja in zgradil platformo za ameriško izenačenje.

Carlos Bocanegra 6 – Neviden na levem boku. Birsa mu je povzročal ogromno preglavic.

Oguchi Onyewu 6 – Po Angliji slabša predstava branilca Milana, ki je zamudil pri zadetku Birse in izpadel iz igre pri drugem slovenskem golu.

Jay DeMerit 6,5 – V prvem delu je deloval nekoliko nezanesljivo, v drugem pa se je pobral.

Michael Bradley 7 – Selektorjev sin v reprezentanci ni zgolj zaradi družinskih vezi. Dober podajalec in na koncu ameriški junak.

Jose Torres 6 – V postavo naj bi prinesel kreativnost, a je bil bolj kot ne izgubljen v zvezni vrsti. Opažen le ob dobro izvedenem prostem strelu. Med polčasom ostal v slačilnici.

Clint Dempsey 6 – Glede na status je dal veliko premalo. Sicer bi v končnici prvega dela skorajda pripravil gol, sicer pa bolj kot ne anonimen.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Landon Donovan 7 – Zagotovo najbolj žlahten del ameriške ekipe. Našim je povzročal kar nekaj preglavic, z dobrim zaključkom po odmoru pa je svojim odprl pot do preobrata.

Robbie Findley 6 – V prvem delu je pokazal zgolj hitrost, v drugem je ostal v slačilnici.

Jozy Altidore 7 – Tank v napadu ZDA je bil glavni cilj ameriških napadov. Z odličnim skokom v končnici omogočil Bradleyju izenačenje.

Maurice Edu 6,5 – Vnesel nekaj kombinatorike v ameriško igro. Njegov gol, ki je bil razveljavljen, se je zdel regularen. Nesojeni junak.

Benny Feilhaber 6 – V drugem delu je nasledil Torresa in bil približno tako uspešen kot on.

Hercules Gomez – vstopil le v končnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.