Šport
87 ogledov

Kako so Nemci hoteli ukrasti Ilko Štuhec

ilka štuhec lake louise smuk zmaga Profimedias
Najboljša smukačica letošnje sezone je bila v preteklosti želja tuje smučarske zveze.

V letošnji sezoni je Ilka Štuhec presenetila smučarsko javnost. S štirimi zaporednimi zmagami v smuku je spisala zgodovinski dosežek in potrdila velik talent, ki ga je kazala v mladinski konkurenci.

Štuhčeva je dominirala v mladinski konkurenci in nato tekmice redno premagovala tudi v evropskem pokalu. Takrat je nad njenim razvojem bdel smučarski trener Marko Jurjec, ki je za enega od slovenskih časnikov razkril zanimivo podrobnost iz začetkov Ilkine članske kariere.

Leta 2007 je Jurjec na svetovnem prvenstvu v Altenmarktu dobil nemoralno ponudbo s strani Nemške smučarske zveze (DSV). Želeli so, da pod njihovo okrilje pripelje Ilko Štuhec.

"Ko so videli, da na parkirišču gledam neki superšportni model, morda je bil Porsche, ne spomnim se več natančno, mi je šef nemške smučarije, ki je to še danes (predsednik DSV je danes Alfons Hörmann, op. a.), dejal, da bom tudi jaz imel takega, če pripeljem Ilko," je za Slovenske novice povedal Jurjec.

Nemci bi Štuhčevo in njenega trenerja v primeru meddržavnega "prestopa" torej bogato nagradili, a Ilka vse do danes brani slovenske barve. In na vrhuncu svoje kariere razveseljuje svoje rojake.

Komentarjev 20
  • tecumseh_1975 10:12 21.december 2016.

    ne razumem zakaj ni šla... napaka, ki jo je verjetno stala par let dobrih rezultatov in kupa denarja.

  • Pepe007 09:22 20.december 2016.

    To ni nemoralna ponudba, temveč čisto normalna ponudba, da se športniku iz zaostale države omogoči razviti njegov potencial. Če pogledaš slovenske ekipe v nekaterih kolektivnih športih, je tudi en kup športnikov "naturaliziranih", ker smo imeli nekaj časa malo gospodarske prednosti ...prikaži veči pred bivšimi "brati".

  • Janez_53 09:08 20.december 2016.

    Ilka najbrž ne bi bila za to. Za tebe je kakšna zapita haložanka, da bi "vkup pila šmarnico"!