Šport
36 ogledov

Kamnik: Proti Srbom je vedno zanimivo

sport 08.06.13, odbojka, Slovenija, Hrvaska, kvalifikacije za EP, Stozice, Slove Anže Petkovšek
Slovenski odbojkarji bodo s tekmo proti Srbiji (17.00) začeli nastope na letošnjem evropskem prvenstvu (EP). Četa selektorja Luke Slabeta je pred pomembnim obračunom v Herningu na Danskem proti enim izmed favoritov prvenstva dobro razpoložena.

“Tekme med nami in Srbijo so vedno zanimive, kajti igralci se med sabo dobro poznamo, dobro poznamo tudi njihovega trenerja, ki ga izjemno cenimo. Mislim, da bo ta tekma popolnoma drugačna od vseh naših dozdajšnjih in da bo tudi izkupiček drugačen. Predvsem moramo pozabiti na vse poraze z njimi in se osredotočiti na svojo igro. Njihovo igro smo dobro proučili,” je bil dan pred tekmo v izjavi za spletno stran odbojkarske zveze optimistično razpoložen slovenski bloker Matevž Kamnik.

Srbsko reprezentanco vodi nekdanji trener ACH Volleyja Igor Kolaković, ki ga Kamnik tako kot največje srbske adute odlično pozna: “Opazili smo lahko, da predvsem njihova sprejemalca Nikić in Kovačević nista tip igralca, ki bi rad takoj zaključil napad. Žogo pogosto samo naslonita na nasprotni blok ali igrata na blokavt, zato bomo morali igrati zelo potrpežljivo, verjetno pa lahko pričakujemo veliko točk z več izmenjavami.”

Neobremenjeno proti favoritom

Grega Ropret meni, da je razpored za slovensko reprezentanco, ki jo v naslednjih dna čakata še dvoboja z Nizozemsko in Finsko, ugoden: “Morda je celo bolje tako, da prvo tekmo na prvenstvu igramo proti Srbiji, ki je favorit v naši skupini. Vanjo bomo lahko šli manj obremenjeni od njih, kajti oni vendarle branijo naslov evropskega prvaka in bo pritisk nanje zagotovo večji kot na nas. Vsi vemo, da so prve tekme na prvenstvih najtežje, vsi še iščemo svojo pravo formo, in če bomo igrali, kot znamo in kot smo v pripravljalnem obdobju nekajkrat že igrali, če bo dnevna forma na naši strani, mislim, da imamo recept, kako jih presenetiti. Tudi Srbija ima svoje ranljive točke, in čeprav je Atanasijević odličen igralec, nimajo liderja ekipe, kot sta to nekoč bila Nikola Grbić ali Miljković, ki je v najtežjih trenutkih povlekel ekipo za sabo. Ključ do uspeha je v našem dobrem servisu, še kako pomembna pa bo naša igra v bloku v povezavi z obrambo. Če bomo v tem uspešni, se z njimi da igrati.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.