Šport
19 ogledov

Karabatić: Uničili ste moje sanje

Nikola Karabatić Reuters
Eden najboljših rokometašev zadnjega desetletja, ki se je še poleti s Francijo veselil olimpijskega naslova, Nikola Karabatić, mora zaradi suma nameščanja izida v tekmi proti Cesson-Rennesu na sodišče. Grozi mu pet let zapora.

Francoski rokometni reprezentant in član Montpellierja Nikola Karabatić, ki je najprej priznal, da je tudi sam stavil, a da ni goljufal, ni prepričal preiskovalcev. Zdaj bo moral svojo nedolžnost dokazovati na sodišču. Če mu dokažejo, da je sodeloval pri nameščanju tekme Rennes – Montpellier, mu grozi pet let zapora.

Obtožnico za nameščanje izida so prejeli še štirje rokometaši, Nikolin brat Luka, Mladen Bojinović, Samuel Honrubija in Slovenec Primož Prošt. Na sodišče bosta morali tudi dekleti bratov Karabatić, Geraldine Pillet in Jeny Priez. Slednja je priznala, da je v imenu Luke Karabatiča vplačala denar za stave.

"Nikola in Luka sta nedolžna. V tekmi, ki naj bi bila nameščena, sploh nista igrala. Kot ne večina igralcev. Kako so lahko nameščali rezultat, če sploh niso bili na igrišču?" se sprašuje Eric Dupont-Moretti, odvetnik bratov Karabatić.

Vsi obtoženi so bili iz pripora izpuščeni po tem, ko so plačali varščino, med seboj pa ne smejo komunicirati. Ne smejo govoriti niti z vodilnimi možmi v klubu, policija pa jih bo ves čas nadzorovala.

"Za vse so krive francoske stavnice. Postavile so nerealne koeficiente, igralci pa tega niso želeli spregledati," je povedal odvetnik Bojinovića.

Oglasil se je tudi Nikola Karabatić, ki je bil ogorčen, da mora na sodišče. "Mene in mojega brata ste obtožili goljufije, čeprav sploh nisva igrala. Prikazujejo nas kot kriminalce. Moje življenje je bilo posvečeno rokometu. Zdaj se borim za svoj šport. Obtožbe, da sem goljuf, so zame nočna mora. Nisem stavil, moje dekle je. Uničili ste moje sanje in sanje mojega očeta, je v solzah dejal Nikola Karabatić.

Francoski športni časnik L´Equipe, ki je zapisal, da je  Montpellier obglavljen, saj je ostal brez petih rokometašev, je navedel še izjavo Karabatića, da njegovo dekle že več let spremlja francosko rokometno prvenstvo in da je postala prava strokovnjakinja, zato naj bi tudi stavila. Karabatića lahko glava boli tudi zato, ker so ga že zapustili osebni sponzorji – Adidas, Kinder, Ferrero in BetClick.

"Moja stranka je stavila, a ni nameščala rezultatov. Ve, da je idiot, a vsi niso vedeli, da je to protizakonito," pa je dejal odvetnik enega od obtoženih rokometašev.

Javnost v Franciji je ogorčena nad obtoženimi rokometaši Montpellierja. Nihče jim več ne verjame. Če bodo Karabatića in družba dokazali, da so zgolj stavili na izid tekme, bodo kaznovani s šestimi tekmami prepovedi igranja in denarno kaznijo v višini 15 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.