Šport
22 ogledov

Kata in Kveta gladko v finale Wimbledona

Květa Peschke (levo) in Katarina Srebotnik (desno) znata odlično igrati v dvojic Žurnal24 main
Katarina Srebotnik bo v ženskih dvojicah zaigrala v finalu grand slama v Wimbledonu.

Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta drugi nosilki, v polfinalnem dvoboju ženskih dvojic na grand slamu v Wimbledonu gladko s 6:3 in 6:1 po uri in petih minutah igre ugnala Indijko Sanio Mirzo in Rusinjo Jeleno Vesnino. V finalu se bo slovensko-češka naveza pomerila z boljšim parom iz obračuna med nemško-avstralsko dvojico Sabine Lisicki/Samantha Stosur ter novozelandsko-tajsko kombinacijo Marina Eraković/Tamarine Tanasugarn.

Srebotnikovi je z uvrstitvijo v finale dvojic tako uspelo vsaj ponoviti uspeh iz leta 2007. "Zelo sva zadovoljni z najino igro na travi že vse od turnirja v Eastbournu, kjer sva zmagali. Potrudili se bova, da enako formo prikaževa tudi jutri, ter da odneseva zmagovalni pokal domov. Odlično se počutiva in verjameva v najino zmago," je po uvrstitvi v finale povedala Srebotnikova. Po polfinalu na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in četrtfinalu v Roland Garrosu se bosta Srebotnikova in Peschkejeva v sobotnem finalu potegovali za prestižno lovoriko. Za obe bi bil to prvi naslov v konkurenci ženskih dvojic na turnirjih za grand slam. Zmagovalni dvojici bo pripadel ček v vrednosti 250.000 angleških funtov.

Wimbledon, grand slam ženske dvojice, polfinale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/2) : Sania Mirza/Jelena Vesnina (Ind/Rus/4) 6:3, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.