Šport
3 ogledov

Katarina v drugem kolu sončnega Pariza

Srebotnikova je s svojo prvo zmago nad Ruano Pascualovo napredovala v drugo kolo Žurnal24 main
Katarina Srebotnik se je z zmago nad Virginio Ruano Pascual uvrstila v drugo kolo OP Francije. Napredovala je tudi večina drugih nosilcev, izjema je poškodovani Juan Carlos Ferero.
 

OP Francije (Ž), 1. kolo

K. Srebotnik (SLO, 27) : V. R. Pascual 6:4, 6:2

Na igriščih Roland Garrosa poteka četrti dan drugega letošnjega odprtega prvenstva v tenisu, a se še vedno igrajo dvoboji prvega kola, saj je tako v ponedeljek kot v torek tekmovanje oviral dež . V sredo je na Pariz vendarle posijalo sonce in turnir se lahko nadaljuje. V moški in ženski konkurenci je bilo načrtovanih skoraj 80 dvobojev, tekmovanje pa zdaj nekoliko ovira le močan veter. Slovenski ljubitelji tenisa smo dočakali nadaljevanje dvoboja prvega kola naše šampionke Katarine Srebotnik proti Španki Virginii Ruano Pascual , ki je bil v ponedeljek zaradi dežja prekinjen pri rezultatu 4:3 v prid Španke. Začel se je 15 minut pred 14. uro. Prve tri sredine igre je dobila Srebotnikova in tako tudi prvi niz s 6:4. Katarina je s hitrim brejkom v drugem nizu povedla z 2:0, v sedmi igri znova odvzela servis tekmeci in povedla s 5:2 ter nato suvereno izkoristila prvo zaključno žogo za zmago s 6:4 in 6:2. Dvoboj je trajal uro in 33 minut, Srebotnikova je imela 64-odstotno uspešnost prvega servisa, skupno je dobila šest brejkov. Velenjčanka se bo v drugem kolu pomerila z Rusinjo Jekaterino Makarovo , ki je bila v uvodnem kolu s 7:5 in 6:1 boljša od Kolumbijke Cataline Castano.

Na Pariz je posijalo sonce, Radek Štepanek pa je v treh nizih izločil Gillesa Simona. © AFP

 

 

OP Francije (M), 1. kolo

R. Nadal (ŠPA, 2) : T. Belluci (BRA) 7:5, 6:3, 6:1
M. Daniel (BRA)
: J. C. Ferrero (ŠPA, 23) 6:7, 2:2 (predaja)
L. Hewitt (AVS, 25) : N. Mahut (FRA) 6:4, 6:2, 6:4
D. Ferrer (ŠPA, 5
) : S. Darcis (BEL) 6:3, 6:4, 6:3
M. Južnij (RUS, 15)
: B. Becker (NEM) 6:1, 6:3, 7:6

Avstralec Lleyton Hewitt , 25. nosilec Roland Garrosa, je v treh nizih s 6:4, 6:2 in 6:4 premagal domačina Nicolasa Mahuta . Od nadaljevanja se je poslovil 23. nosilec Španec Juan Carlos Ferrero , ki je pri izidu 7:6 in 2:2 predal dvoboj proti nepostavljenemu Brazilcu Marcosu Danielu . Nekdanji zmagovalec Pariza točnega vzroka za bolečine v nogi še ne pozna. Peti nosilec Španec David Ferrer je po dobrih dveh urah igre s 6:3, 6:4 in 6:3 izločil nepostavljenega Belgijca Steva Darcisa . Po dobrih dveh urah igre je 15. nosilec turnirja Rus Mihael Južnij s 6:1, 6:3 in 7:6 opravil z nepostavljenim Nemcem Benjaminom Beckerjem . V moški konkurenci se je prvič predstavil tudi drugi nosilec  Rafael Nadal . Branilec pariškega naslova se je moral za zmago proti brazilskemu kvalifikantu Thomazu Belluciju precej potruditi. Brazilec je bil namreč v prvem setu precej enakovreden nasprotnik, nato pa se je Nadal počasi razigral. Dvoboj dveh levičarjev, ki je bil zaradi dežja razvlečen na dva dni, je Španec dobil z rezultatom 7:5, 6:3 in 6:1. V drugem kolu Nadala čaka dvoboj s Francozom Nicolasom Devilderjem. Med tem ko je večina teniških igralcev šele končala nastope v prvem kolu, pa se Srb Novak Djoković že veseli uvrstitve v tretje kolo. Dvoboj drugega kola proti Špancu Miguelu Angelu Lopezu Jaenu je prepričljivo dobil s 6:1, 6:1 in 6:3.

V drugo kolo so v sredo napredovali še nepostavljeni Avstrijec Jürgen Melzer , Čeh Jiri Vanek , Francoz Fabrice Santoro , Španec David Marrero , Američana Bobby Reynolds in Mardy Fish , Argentinca Martin Vassallo Arguello in Juan Ignacio Chela ter 21. nosilec Čeh Radek Štepanek , 26. nosilec Jarkko Nieminen in 30. nosilec Dmitrij Tursunov .

Marija Šarapova se je v prvem kolu dve uri in pol mučila z rojakinjo Evgenijo Rodino. © AFP

 

 

OP Francije (Ž), 1. kolo

F. Schiavone (ITA, 18) : J.Craybass (ZDA) 6:3, 6:2
M. Šarapova (RUS, 1)
: J. Rodina (RUS) 6:1, 3:6, 8:6
J. Dementjeva (RUS, 7)
: V. Duševina (RUS) 6:7, 6:0, 6:2
C. Dellacqua (AVS)
: M. Bartoli (FRA, 9) 6:7, 6:3, 6:2
V. Zvonarjova (RUS, 11)
: S. Foretz (FRA) 6:2, 6:1
A. Čakvetadze (RUS, 6)
: N. Llagostera Vives (ŠPA) 6:3, 5:7, 6:1

Prva nosilka Rusinja Marija Šarapova se je dve uri in pol mučila z nepostavljeno rojakinjo Jevgenijo Rodino . Prvi niz je suvereno dobila Šarapova s 6:1, drugega pa Rodina s 6:3. Nepostavljena Rusinja je nato v odločilnem tretjem nizu vodila že s 6:5, a je prva igralka sveta le obrnila dvoboj v svojo korist in z 8:6 preprečila veliko presenečenje uvodnega kola turnirja. Marija je storila kar 17 dvojnih napak, Jevgenija le pet. "Igrala sem krepko pod svojimi zmožnostmi. A pomembno je, da sem zmagala. Borila sem se vse do zadnje točke. Le redke stvari so bile danes dobre," je bil kratek Marijin komentar po uvrstitvi v drugo kolo, kjer se bo pomerila z Američanko Bethanie Mattek . Še ena od visoko postavljenih Rusinj je nastop na Roland Garrosu proti rojakinji začela neprepričljivo. Sedma nosilka Jelena Dementjeva je namreč proti nepostavljeni Veri Duševini s 6:7 izgubila prvi niz, a nato preostala dva dobila s prepričljivih 6:0 in 6:2.

V prvem v sredo končanem dvoboju v Parizu je 18. nosilka Italijanka Francesca Schiavone s 6:3 in 6:2 premagala nepostavljeno Američanko Jill Craybass. Napredovali sta še dve ruski nosilki. Šestopostavljena Ana Čakvetadze je v treh setih s 6:3, 5:7 in 6:1 premagala Španko Nurio Llagostera Vives, nekaj manj dela pa je imela 11. nosilka Vera Zvonarjova , ki je s 6:2 in 6:1 odpravila Francozinjo Stephanie Foretz. V drugo kolo so napredovale še nepostavljene Hrvatica Sanda Mamić , Američanka Vania King , Uzbekistanka Akgul Amanmuradova , Belorusinja Olga Govorcova , Slovakinja Magdalena Ribarikova , Novozelandčanka Marina Erakovic , Poljakinja Marta Domačovska ter 26. nosilka Italijanka Flavia Pennetta . Presenetila je nepostavljena Avstralka Casey Dellacqua , ki je deveto nosilko Francozinjo Marion Bartoli premagala v treh nizih s 6:7, 6:3 in 6:2, od nosilk pa se je poslovila tudi 20. nosilka Avstrijka Sybille Bammer , ki je morala priznati premoč Kanadčanki Aleksandri Wozniak. Ta je bila boljša s 6:0 in 6:2.

Tudi v ženski konkurenci je bilo odigranih že nekaj dvobojev drugega kola. Tako se je med 32 najboljših že uvrstila 10. nosilka Švicarka Patty Schnyder , ki je s 6:4, 4:6 in 6:1 premagala rojakinjo Timeo Bascinszky. Prepričljivo so se v tretje kolo uvrstile tudi druga nosilka Srbkinja Ana Ivanović , ki je s 6:1 in 6:2 premagala Čehinjo Lucie Safarovo, 14. nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska , ki je s 6:2 in 6:0 premagala Hrvatico Jeleno Pandžić, ter Danka Caroline Wozniacky , sicer 30. nosilka, ki je s 6:0 in 6:4 odpravila Belorusinjo Anastasijo Jakimovo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.