Šport
39 ogledov

Katjuša ostala brez Gira

Joaquin Rodriguez (Katjuša) Žurnal24 main
Ruska kolesarska ekipa Katjuša, v kateri je tudi najboljši na svetovni lestvici Ucija Španec Joaquin Rodriguez, ne bo nastopila na dirki po Italiji. Ostala je namreč brez posebnega povabila organizatorjev.

Decembra lani Mednarodna kolesarska zveza (Uci) Katjuši, kjer je tudi Slovenec Simon Špilak, ni podelila elitne profesionalne licence.

Dirka po Italiji bo letos potekala od 4. do 26. maja, na njej pa tako ne bo Joaquina Rodrigueza, ki je lanski Giro končal na drugem mestu. Razplet bo lahko drugačen le, če bo Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani, kamor se je pritožilo vodstvo Katjuše, odločilo v prid ruskemu moštvu in mu bo morala Uci podeliti elitno licenco.

Povabila za Giro so dobile ekipe Androni (zmagovalka italijanskega pokala 2012), italijanski Bardiani in Vini Fantini ter Colombia iz Kolumbije. Katjuša je dobila povabila za ostale pomembnejše dirke v Italiji, od Tirenskega do Jadranskega morja (6. do 12. marec), Milano - San Remo (17 marec) in dirko po Lombardiji (6. oktober).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.