Šport
74 ogledov

Kauzer: Izpolnil sem obljubo hčerki

peter kauzer Stanko Gruden/STA
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je z osvojitvijo srebrne kolajne izpolnil obljubo svoji hčerki, da ji iz Brazilije prinese presenečenje.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v slalomu na divjih vodah osvojil srebrno kolajno.

Dvaintridesetletni Hrastničan je svojem tretjem nastopu na igrah, v Pekingu 2008 je bil trinajsti, v Londonu 2012 pa šesti, uresničil svoje sanje in osvojil tako želeno odličje.

Kauzer je z olimpijsko medaljo postavil piko na i bogati karieri, v kateri je bil dvakrat svetovni prvak in kar petkrat evropski. Zdaj je v zbirko kolajn dodal še najbolj zaželeno športno odličje - olimpijsko. Izredno veseli pa so bili seveda tudi predstavniki zveze, ki so po kolajni Andraža Vehovarja leta 1996 v Atlanti kar 20 let čakali na novo kolajno na olimpijskih igrah.

"Te kolajne sem še bolj vesel, ker sem jo dobil tako pozno. Ta je bila edina, ki mi je manjkala. Vožnja danes ni bila perfektna, zadostovala pa je za srebro," je po tekmi dejal Kauzer, tudi pripadnik slovenske vojske.

Ob prihodu v cilj je skoči na prvo mesto in zadišalo je po odličju. "Takrat sem vedel, da bo to blizu kolajni in da bo trojica, ki je še na startu tudi pod pritiskom. A tekmovalci so mladi, gredo na vse, in če gre gre in če ne ne. Kasneje sem bil seveda malo nervozen tudi sam," se prihoda v cilj spominja drugi slovenski junak iz Ria.

Zahvala za trud in osebna zmaga

Kolajna pa je bila za Kauzerja tudi osebna zmaga po hudi poškodbi rame. "Po hudi poškodbi je bilo težko priti nazaj na to raven, kjer sem zdaj in ne obremenjujem se s preteklostjo. Danes je bila ta tekma tudi zahvala za trud, da sem si priboril še tretje olimpijske igre in užival v tem, kar sem delal. Obenem sem izpolnil obljubo hčerki, da ji iz Brazilije prinesem presenečenje."

"Tekma je bila napeta. Že Brazilec je dosegel zelo dober izid in letvico postavil visoko. Kasneje jo je dvignil Nemec in vedel sem, kam pes taco moli. Jasno je bilo, kaj moram narediti za kolajno, a bil sem miren na startu in samega sebe celo spraševal, ali je to dobro. Nisem se zaletel čez progo, kmalu sem dobil ritem in do konca peljal svojo vožnjo. Na 22. vratcih sem morda izgubil celo zlato, ko se mi je na protitočnih vratcih naredila slaba voda, kjer sem izgubil nekaj časa. Malo sem bil seveda jezen zaradi tistih 17 stotink," je po tekmi še povedal Kauzer.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.