Šport
9 ogledov

Kauzer osvojil svetovni pokal

peter kauzer kajak 2011 london Nina Jelenc
Na tekmi svetovnega pokala v francoskem mestu Pau so v finalu nastopili štirje Slovenci. Najboljši rezultat je uspel kajakašu Petru Kauzerju, ki je osvojil prvo mesto mesto in s tem skupni seštevek pokala.

Peter kauzer je bil sprva sicer uvrščan na drugo mesto, a je Francoz Viven Colober izpustil vratca in dobil 50 kazenskih sekund pribitka. Sodniki so Coloberju kazen prisodili šele po ogledu videoposnetka. Zmage se je tako veselil Hrastničan, ki je tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala.

Za 0,01 sekunde je za Kauzerjem zaostal Belgijec Mathieu Doby, na tretjem mestu je končal Avstralec Lucien Delfour, ki je zaostal dve stotinki. Zaradi kazni Coloberju je eno mesto pridobil Simon Brus, ki je tako tekmo končal na osmem mestu, Janoš Peterlin je ostal deseti. Brus je bil sicer najhitrejši v polfinalu, na koncu pa je zaostal 8,58 sekunde.

Edini slovenski finalist v konkurenci kanuistov Luka Božič je zgrešil vratca, dobil 50 kazenskih sekund in osvojil deveto mesto. Zmage se je veselil domačin Pierre-Antoine Tillard, drugi je bil Slovak Matej Benuš, ki je s tem osvojil skupni seštevek. Na tretjem mestu je končal še en Francoz Denis Gargaud Chanut. Brez finala je ostal Benjamin Savšek, ki je bil v polfinalu prepočasen, tekmo je končal na 12. mestu, kljub temu pa je v skupnem seštevku osvojil drugo mesto. Jure Lenarčič je bil 13.

"Na dveh tekmah svetovnega pokala sem 'vrgel stran' finalno vožnjo. V finalu imam občutek, da sem malo utrujen. Pravi občutek, da bi zdržal še eno vožnjo, je. Nekako pa mi ne uspe. V polfinalu preveč držim čoln, v finalu ga preveč spustim. Moram dobiti nekakšno vmesno verzijo, da bom odpeljal dober finale. Upam, da mi bo to uspelo na najbolj pomembni tekmi, ki prihaja čez manj kot mesec dni. Zdaj se moram spočiti, da se bom svež pripravljal na SP," je povedal Božič.

"Vsekakor nisem zadovoljen. Vožnja se mi ni izšla kot sem si zamislil. Malo preveč sem bil pazljiv, mogoče zato, ker nisem želel izpustiti kakšnih vratc. Proga je bila precej zahtevna. Nisem upal preveč tvegati. Na koncu sem videl, da bi moral. Na žalost se mi ni izšlo. Poizkusil bom ciljati visoko na SP," je menil Savšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.