Šport
35 ogledov

Kauzerja pričakala skoraj polovica sokrajanov

Peter Kauzer, sprejem
1/10
Saša Despot
Srebrni slovenski kajakaš Peter Kauzer se je po uspešnem nastopu v Riu vrnil v domače mesto.

Kajakaš Peter Kauzer je na olimpijski progi v Riu osvojil srebrno medaljo in s tem dopolnil zbirko medalj z največjih tekmovanj. 33-letni Hrastničan je v domačem mestu povzročil pravo navijaško evforijo, ki je bila opazna že med samim tekmovanjem.

Po vrnitvi v Zasavje je Kauzerja pričakalo okrog tisoč navijačev, zaigrala mu je tudi godba. Nekaj prizorov si lahko ogledate v zgornji galeriji.

Kraj je v teh dneh dihal s svojim najbolj znanim krajanom, ob podelitvi kolajn so mu doma peli Zdravljico. Postal je prvi Hrastničan z olimpijskim odličjem.Zaradi sprejema zaprte lokalne ceste, izobešene zastave kraja in zbrana skoraj polovica kraja, kar pomeni nekaj več kot 2000 ljudi. Vsega tega je bil danes deležen 32-letni Kauzer, ki mu je po olimpijskih igrah v Pekingu in Londonu uspelo osvojiti tako želeno odličje.

Kauzer, ki je velikih sprejemov v Hrastniku že vajen, saj so ga pričakali tudi po naslovu evropskega in svetovnega prvaka, je dejal, da tako velike množice vendarle ni pričakoval. 

"Poskusil bom vse, kar je v moji moči, da se poskusim uvrstiti na četrte olimpijske igre. Saj veste, starejše je vino, boljše je. Res sem ponosen na vse te ljudi. Smo majhno mesto, a dihamo kot eno. Iskreno se vsem zahvaljujem," je za RTV SLO povedal Kauzer.

Hrastničan ni želel razkriti načrtov za prihodnost. "Nihče ne ve, kaj bo čez štiri leta, bomo videli, prihodnosti se ne da napovedati. Povem pa lahko, da se bom še naprej trudil in če si bom tudi čez štiri leta priboril olimpijski nastop, bom tam seveda dal znova vse od sebe," je povedal Peter Kauzer mlajši.

Vesel tudi župan

Peter Kauzer, sprejem | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Izredno vesel je bil uspeha svojega častnega meščana tudi župan Miran Jerič, ki je praktično redno sam prisoten na največjih Petrovih tekmah. "Bil sem z njim v Pekingu, naša navijaška skupina je bila tudi v Londonu, tokrat nam žal ni zneslo v Rio, a smo ga spremljali tukaj v središču mesta, bar Chicago je res živel za Petra. Izredno smo ponosni nanj, zelo veseli tako dolgo pričakovanega odličja in našega častnega meščana bomo seveda podpirali še naprej," je povedal župan.

V svoji zbirki kolajn ima Kauzer dve posamični zmagi na svetovnih prvenstvih (2009, 2011) in eno posamično na evropskih prvenstvih (2010), kjer je bil še štirikrat najboljši na ekipnih tekmah (2005, 2006, 2007, 2011). Pohvali se lahko še z dvema srebrnima kolajnama na evropskih prvenstvih in po eno bronasto na svetovnem in evropskem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.