Šport
20 ogledov

Kazen za Garnetta, klub naprodaj

Garnett Howard čelna Youtube (PrtSc)
V ligi NBA je vroča tekma v Brooklynu v noči na torek dobila svoj epilog. Houston je s 113:99 premagal Brooklyn, na tekmi pa je bil - po udarcu z glavo - izključen domači center Kevin Garnett. Dwight Howard, ki je bil vpleten v pretep, bo moral plačati kazen v višini 15.000 ameriških dolarjev.

Tekmo v Brooklynu je zaznamoval pretep med Kevinom Garnettom in Dwightom Howardom v prvi četrtini, po obojestranskem kazanju lepo razvitih mišic med dvema dvometrskima petelinoma pa je kratko potegnil Garnett in si prislužil izključitev, poleg tega pa še suspenz in na eni tekmi ne bo smel igrati. Ne bo ga na drevišnji tekmi proti Memphisu. Howard bo moral zaradi vroče krvi v blagajno lige vplačati 15.000 ameriških zelencev.

Prohorov prodaja klub

Moštvo Brooklyn Nets naj bi bilo po poročanju ameriških medijev naprodaj. Lastnik, ruski milijarder Mihail Prohorov, je namreč za prodajo kluba pooblastil podjetje, ki se s tem ukvarja, vrednost ekipe pa po navedbah ESPN in Bloomberg News znaša približno 1,3 milijarde ameriških dolarjev.

Prohorov je Mrežice kupil leta 2010, ko je za 220 milijonov dolarjev dobil 80 odstotkov lastništva kluba. S tem je postal prvi tuji lastnik v NBA. Ekipa je v lanski sezoni pridelala 144 milijonov dolarjev izgube. Poleg ekipe pripadajo ruskemu mogotcu še 45 odstotkov dvorane Barclays Center, kjer Mrežice igrajo zadnji dve leti. Prohorov je lani z namenom osvojitve šampionskega naslova v ekipo vložil precej denarja, pripeljal zvezdnike Derona Williamsa, Garnetta in Paula Pierca, klub pa je nato v drugem krogu končnice klonil proti moštvu Miami Heat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.