Šport
22 ogledov

Slovenski dvoboj po podaljških Udrihu

Goran Dragić Phoenix Suns Reševalni pas/Twitter
V ligi NBA je bil ponoči na sporedu slovenski dvoboj. Memphis Grizzlies z Benom Udrihom so doma po dveh podaljških premagali Phoenix Suns z bratoma Dragić po s 122:110.

Beno Udrih je dosegel devet točk in trikrat uspešno skočil pod obročema za Memphis, ključen pa je bil izkupiček Zacha Randolpha, ki je dosegel 27 točk in 17 skokov, temu pa v statistiko dodal še štiri asistence in dve blokadi. Kar 25 točk je dosegel tudi Mike Conley. Pri Phoenixu je Goran Dragić vpisal devet točk, tri podaje in skok. Isaiah Thomas je za ekipo iz Arizone dosegel 20 točk, Zoran Dragić pa spet ni dobil priložnosti za igro.

Začetek zadnje četrtine je pri vodstvu gostiteljev z 82:68 kazalo na zmago Memphisa, a so gostje razliko počasi manjšali, P.J. Tucker pa je pet sekund pred koncem rednega dela izenačil na 101:101. V prvem podaljšku sta obe ekipi dosegli po sedem točk, Eric Bledsoe pa je zgrešil zadnji met za zmago Phoenixa in ekipi sta ostali na parketu. Goran Dragić je pri vodstvu Phoenixa 16,2 sekunde pred koncem napravil osebno napako - in moral iz igre - nad Courtneyjem Leejem, ki je nato zadel prosta meta in izsilil še en podaljšek.

V drugem podaljšku je sedem zaporednih točk za Memphis dosegel Španec Marc Gasol in pri 115:108 odločil zmagovalca, do konca pa so gostitelji prednost še povečali. Memphis je četrti v zahodni konferenci, Phoenix pa osmi.

Cleveland spet poražen

Na drugih tekmah je Atlanta, vodilna ekipa vzhodne konference, gladko odpravila Washington s 120:89, Los Angeles Clippers so doma izgubili proti Miamiju z 90:104, za goste je Chris Bosh prispeval 34 točk, Sacramento je bil s 103:84 boljši od Clevelanda, DeMarcus Cousins je za zmagovalce prispeval 26 točk in 13 skokov, Los Angeles Lakers pa so morali priznati premoč drugi ekipi lige Portlandu, ki je zmagal s 106:94. Damian Lillard je dosegel 34 točk.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies : Phoenix Suns 122:110**
Atlanta Hawks : Washington Wizards 120:89
Los Angeles Clippers : Miami Heat 90:104
Sacramento Kings : Cleveland Cavaliers 103:84
Los Angeles Lakers : Portland Trail Blazers 94:106

** - po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.