Šport
13 ogledov

Kazen za Phelpsa: 18 mesecev brez alkohola

Michael Phelps FameFlynet
Sodišče v ameriški zvezni državi Maryland je slovitemu plavalcu Michaelu Phelpsu izreklo enoletno pogojno kazen s preizkusno dobo 18 mesecev. Phelpsa so konec septembra policisti zaustavili zaradi neprilagojene in prehitre vožnje pod vplivom alkohola.

Sodnik Nathan Braverman je nosilcu rekordnih 22 olimpijskih odličij naložil tudi zdravljenje odvisnosti od alkohola, a mu dopustil, da zavoljo treningov in plavalnih tekem zapusti zvezno državno Maryland. Povratnik v plavalne bazene v naslednjem 18-mesečnem obdobju ne bo smel uživati alkohola.

Phelps se je za svoje grehe pokesal in sodniku dejal, da je zaključil 45-dnevni program rehabilitacije, hkrati pa se je udeležil tudi srečanja anonimnih alkoholikov. "V tem rehabilitacijskem programu sem izvedel veliko o sebi. Po tej neprijetni izkušnji je pred menoj veliko svetlejša prihodnost in prepričan sem, da se ne bova nikoli več srečala," je sodniku Bravermanu dejal 29-letni Phelps.

Ameriškega plavalca so policisti septembra zaustavili zaradi neprilagojene in prehitre vožnje pod vplivom alkohola, ko je s svojim belim land roverjem v območju z omejitvijo 45 milj na uro vozil 84 milj na uro.

Na njegovo nedostojno početje se je pred časom odzvala tudi ameriška plavalna zveza in ga kaznovala s šestmesečno prepovedjo nastopanja, poleg tega pa ne bo član ameriške reprezentance na svetovnem prvenstvu avgusta prihodnje leto v ruskem Kazanu.

Phelps je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 osvojil štiri zlate in dve srebrni kolajni, nakar se je upokojil. Aprila se je vrnil v tekmovalne bazene in se spogleduje z nastopom na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.