Šport
11 ogledov

Kek: "Domov – kot še večji prijatelji"

Kek ni znal opisati občutkov po novici, ko je izvedel za gol Američanov. (Foto: Žurnal24 main
"Fantje so naredili ogromno. To je potencial. Če bomo pustili, da gre to v nič, smo svetovni idioti," je po koncu svetovnega prvenstva dejal Matjaž Kek, ki bo razmislil o svoji prihodnosti v reprezentanci.
Slovenski junaki se v domovino vrnejo v soboto ob 8.20!

Gospod Kek, svetovnega prvenstva je s slovenskega zornega kota konec. Prve misli po dramatičnem izpadu?
Po navadi se po taki tekmi začne razočaranje, jaz pa sem izjemno ponosen, da sem v družbi takih fantov. Da so naredili, kar so naredili. V športu je vedno tako: včasih ti da, včasih ti vzame. Razočaranje fantov je neverjetno. Upam, da se bo, kar smo naredili, znalo spoštovati in ceniti.

Kakšni so bili občutki, ko ste izvedeli za gol Američanov?
Sprašujete me o stvareh, ki se ne dajo opisati. V taktične analize ne bom šel, ker je prehitro. Čustev nikoli ne kažem, toliko me poznate. Fantom bi privoščil, da še nekaj dni ostanejo v Afriki, saj so v to vložili ogromno. Zame pa veste, da nisem evforičen v zmagah in nisem tragičen v porazih. Za nas je to neprecenljiva izkušnja. Takšno šolanje se včasih drago plača. Mi smo ga plačali na najbolj krut način. Saj rezultat peče. Peče kot hudič. To je ogromna rana … Ostaja pa veselje, da je bila Slovenija eno.

Tako je, to je nogomet, to je življenje. Smo razočarani, a Južnoafriško republiko lahko zapustimo dvignjenih glav. Anglija ima vse polno odličnih igralcev, ki igrajo za malo več kot mi in imajo za seboj nešteto takih tekem.
Marko Šuler

Kaj nam je danes zmanjkalo za preboj naprej?
Kot majhna reprezentanca moraš izkoristiti, kar se ti ponudi. Rezultat je okej. Pri nekaterih odločitvah pa ste lahko videli, kdo je velik in kdo majhen. To je nogomet, moraš ga vzeti takšnega, kot je. Poskušali smo naredili vse, da bi dosegli točko, tudi Angliji ni bilo lahko v zadnjih desetih, 15 minutah. Krenili smo na vse ali nič. Bilo je zanimivo opazovati, kako so se tresli na angleški klopi. Zadnjih 15 minut so se tresli vsi – od Beckhama in Pearcea pa do Capella.

Kaj konec SP pomeni za vas osebno?
Zase res ne vem, kaj naj povem. Mogoče je bilo to vse z moje strani v slovenski reprezentanci. Vendar, saj veste, po tekmah sem najbolj nevaren za kakšno noro izjavo.

Vesel sem, da so vsi ponosni na naše dosežke. Spoznal nas je ves svet. Malo je manjkalo, da bi na kolena spravili Američane. Tudi Angleži so se zadnjih 20 minut tresli. Sodnik je bil danes pristranski. Fifi je bilo pomembno, da gre Anglija naprej.
Aleksandar Radosavljević

Resno razmišljate o odhodu s klopi Slovenije?
Sploh ne razmišljam v tej smeri. Razmišljam, kako spraviti fante domov. Da pridemo domov, kot sem načrtoval – kot še večji prijatelji, še večja družina. Kar smo doživljali od 18. maja, ne bi mogle opisati niti tri ali štiri knjige. To bi bil dober dokumentarec … Ljudje so čakali, da se bomo skregali, in se
spraševali, kakšni bomo prišli nazaj. Upam, da bodo ljudje to znali ceniti. V soboto se vračamo domov in upam, da bo Slovenija znala pokazati svoja čustva, kot so jih pokazali igralci. Ti fantje so že dolgo skupaj in so ogromno naredili. To je potencial. Če bomo pustili, da gre to v nič, smo res svetovni idioti.

Koliko dopusta potrebujete?
Nič. Že jutri bom razmišljal naprej. Čeprav sem dobesedno prazen. Osebno sem že dobival težke bitke in sem se že utrdil. To bom poskušal prenesti na fante. Vsi pa potrebujemo nekaj miru in kakšno pivce za živce. Potem pa bomo šli dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.