Šport
18 ogledov

Kek: "Šlo bo sto na uro"

Slovenski nogometaši že teden dni dobro trenirajo v Brunicu. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenija se bo danes v Brunicu pomerila z italijanskim tretjeligašem Südtirolom. "Nasprotnik je na popolnoma primerni kakovostni ravni za to fazo priprav," pred dvobojem trdi selektor Matjaž Kek.

"Na tekmi se bo marsikaj videlo. Upam, da me bo po njej glava bolela v pozitivnem smislu," se je proti torku, ko bo moral svoj seznam igralcev skrčiti za še tri imena, na končnih 23 ozrl slovenski selektor Matjaž Kek. Tako je razkril, da ima še nekaj odprtih vprašanj glede zasedbe, ki bo Slovenijo predstavljala na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Veliko odgovorov bo dal prav današnji prijateljski obračun.

Tekmec bo discipliniran in agresiven v dvobojih, jaz pa to iščem. To bo pokalo, šlo bo sto na uro.
Matjaž Kek
Vprašanja glede kadra
Današnji sparingpartner Südtirol je po Kekovem mnenju pravi nasprotnik ob pravem trenutku. "Nasprotnik je na popolnoma primerni kakovostni ravni za to fazo priprav," zatrjuje slovenski strateg in dodaja: "Gre za profesionalno italijansko ekipo. To zelo jasno pove vse o tem, kaj nas čaka. Tekmec bo discipliniran in agresiven v dvobojih, jaz pa to iščem. To bo pokalo, šlo bo sto na uro," pravi selektor, ki na tem srečanju ne bo le razbijal monotonosti ob nepretrganih treningih izbrane vrste.

Boljši kot Katar
"Nekatere stvari bom tudi jaz poskušal. Iz polnega treninga bomo šli v tekmo, tu ne bo varčevanja z močmi. Predvsem sem želel, da tekmo igramo tu v Brunicu. Da ne bo potovanja ali cirkusa okoli tekme," razlaga Kek in pristavi: "Zaradi te tekme ne nameravam podirati ritma. To je nek uvod v ritem svetovnega prvenstva. Po mojih podatkih gre za močnejšo ekipo, kot je Katar." Nekaj težav s poškodbami so imeli v zadnjem času Milivoje Novakovič, Bojan Jokič in Andrej Komac, a bodo vsi nared za tekmo. Jutri bo nogometaše dopoldne čakala regeneracija, popoldne pa bodo imeli prosto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.