Šport
123 ogledov

Poskušali so ga oživiti

Kelly McGarry Profimedias
Kolesarski svet žaluje za gorskim kolesarjem Kellyjem McGarryjem, ki se je nepričakovano zgrudil med treningom na progi Fernhill Loop na Novi Zelandiji.

Novozelandski kolesar prostega sloga Kelly McGarry je veljal za enega največjih mojstrov svojega poklica. Čeprav je z vratolomnimi potezami večkrat tvegal svoje življenje, se je njegovo življenje nepričakovano končalo med snemanjem promocijskih fotografij.

McGarry je v družbi dveh prijateljev kolesaril po progi Fernhill Loop, kjer so snemali video in fotografije za enega od njegovih pokroviteljev, podjetje YT Industries.

Kolesar se je nenadoma zgrudil po tleh, poskusi oživljanja pa niso obrodili sadov. Kasneje se je izkazalo, da se je 33-letniku ustavilo srce. Njegovo smrt so ob prihodu na prizorišče tragičnega dogodka razglasili reševalci.

''Vozil se je navkreber proti enemu od vrhov in to je bilo to. Ni ga bilo več. Verjamem, da ni trpel. Bil je na vrhu gore in čeprav je odšel prezgodaj, mislim, da si takšne smrti želi vsak gorski kolesar,'' je povedal predsednik kolesarskega kluba v Queenstownu Jimmy Carling.

Kolesarju so se poklonili številni profesionalni kolegi, z izjavo za javnost pa se je odzvalo tudi podjetje YT Industries. ''Kelly je bil dober, prijazen in sproščen fant. V vseh aspektih svojega življenja je predstavljal bistvo gorskega kolesarjenja. Naše misli so z njegovo družino, dekletom in prijatelji. Gorsko kolesarstvo je izgubilo izjemen karakter. V čast nam je, da je Kelly vozil za družino YT. Dirjaj v raju,'' so zapisali.

McGarry je zaslovel leta 2013, ko je na tekmovanju Red Bull Rampage preletel 22 metrov in pri tem naredil salto nazaj.

 

Ride in peace Kelly! I will never forget you! We will ride together again some day!

A photo posted by andreu lacondeguy (@andreulacondeguy) on Feb 1, 2016 at 1:43am PST

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.