Šport
31 ogledov

Kingsi brez Kopija začeli s porazom

los angeles kings chicago blackhawks liga nhl hokej justin williams Reuters
Branilci naslova prvaka severnoameriške hokejske lige NHL, Los Angeles Kings, so skrajšano sezono onstran Atlantika sinoči na domačem ledu dvorane Staples Center odprli z visokim porazom. Boljši so bili hokejisti iz vetrovnega mesta Chicago Blackhawks, ki so kralje Anžeta Kopitarja; ta je tekmo zaradi poškodbe spremljal s tribun, odpravili s 5:2.

Slovenski hokejski zvezdnik Kopitar je poraz svojega moštva spremljal s tribun. Hrušičan je namreč zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil v dresu švedskega drugoligaša, za katerega je igral v času "lockouta", izpustil uvodno tekmo skrajšane sezone lige NHL.

Pred tekmo so na posebni slovesnosti pod strop dvorane dvignili prapor zmagovalca NHL za osvojeni Stanleyjev pokal, prvega v 45-letni zgodovini moštva iz Los Angelesa. Najboljši igralec končnice Jonathan Quick, najboljši strelec in slovenski športnik leta 2012 Kopitar, kapetan Dustin Brown in vsi kralji so iz rok Nancy Anschutz, soproge lastnika kluba Philipa Anschutza, prejeli šampionske prstane. Hokejisti Los Angelesa so na slovesnosti varuhom iz hokejskega hrama, ki domuje v kanadskem Torontu, izročili sloviti pokal. Pokal je kot zadnji v vrsti predal prav Kopitar.

Chicago prekinil prešerno vzdušje

Slavje pa je bilo kratkega daha, saj je že na začetku sezone na prvi tekmi sledila hladna prha. Chicago je povedel že v četrti minuti tekme, plošček je poslal v mrežo Patrick Kane, nato je sledila akcija Mariana Hosse, ki je podal kapetanu Chicaga Jonathanu Toewsu, a se je plošček odbil od branilca kraljev Drewa Doughtyja in pristal v mreži, v prvi tretjini je za goste zadel še Michael Frolik.

V drugi tretjini je vodstvo Chicaga na 4:0 povišal Toews, branilec Rob Scuderi in Jordan Nolan sta v nadaljevanju zatresla gostujočo mrežo in zmanjšala zaostanek na 2:4, a je Hossa v zadnji tretjini zapečatil zmago za končni izid 5:2.

Muršak na pregled v bolnišnico

Slabo so sezono začeli tudi hokejisti Detroit Red Wings, ki so v gosteh v St. Louisu doživeli visok poraz. S 6:0 so bili boljši domači hokejisti moštva Blues. V postavi Detroita je bil tudi Pesničan Jan Muršak, ki je v času prekinitve vseh dejavnosti v ligi NHL blestel v dresu ljubljanske Olimpije ter navduševal v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Muršak pa je imel na uvodni tekmi sezone lige NHL, ki jo je odprl kot član prve ekipe rdečih kril, precej smole. Dobil je priložnost v tretjem napadu Detroita, a je igral le dve minuti, ledeno ploskev pa je po naletu tekmeca zapustil zaradi poškodbe rame.

Muršak se je po naletu poškodoval že v prvi menjavi, ko je stopil na led v St. Louisu. Kljub temu je skušal dvoboj nadaljevati, vendar mu je zdravniško osebje že po hitrem rentgenskem pregledu v dvorani po prvi tretjini prepovedalo vrnitev v igro. Zjutraj po tekmi pa so bile bolečine že precej hujše in Muršaka zdaj čaka podrobnejši pregled v bolnišnici, s katerim bodo ugotovili, kako hudo jo je skupila rama.

los angeles kings | Avtor: Reuters Reuters




Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Chicago Blackhawks 2:5
Anže Kopitar (Los Angeles Kings) zaradi poškodbe kolena ni igral.

St. Louis Blues : Detroit Red Wings 6:0
Jan Muršak (Detroit Red Wings) je igral dve minuti, nato pa je moral zaradi poškodbe rame zapustiti igrišče.


Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 1:3

Winnipeg Jets : Ottawa Senators 1:4

Boston Bruins : New York Rangers 3:1

Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 1:2

New York Islanders : New Jersey Devils 1:2

Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 6:3

Florida Panthers : Carolina Hurricanes 5:1

Dallas Stars : Phoenix Coyotes 4:3

Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 2:3*

Minnesota Wild : Colorado Avalanche 4:2

Vancouver Canucks : Anaheim Ducks 3:7

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.