Šport
8 ogledov

Kličko vrnil šampionski pas

protesti Ukrajina Kijev Vitalij Kličko Reuters
Boksar Vitalij Kličko, ki namerava prihodnje leto kandidirati na ukrajinskih predsedniških volitvah, se je odrekel šampionskemu pasu svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC.

Boksarski šampion Vitalij Kličko, ki se namerava osredotočiti le še na boj v ukrajinskem političnem ringu, je že vrnil šampionski pas.

Mednarodna boksarska zveza WBC je vodji ukrajinske opozicijske stranke Udar izkazala posebno čast, saj mu je dodelila naziv častnega svetovnega prvaka po različici WBC, kar pomeni, da se bo lahko, če se bo še kdaj odločil, znova vrnil v ring in postal izzivalec novega prvaka za naslov.

Brat ga podpira

"Zvezi in njenemu predsedniku Donu Joseju Sulaimanu bi se rad zahvalil za izkazano podporo v našem boju za demokracijo in svobodo v Ukrajini. Še vedno ostaja teoretična možnost za vrnitev v boksarski ring, vendar pa v tem trenutku menim, da za to ni skorajda nikakršne možnosti. Trenutno vse svoje moči usmerjam v politični boj v Ukrajini, ker čutim, da me ljudje potrebujejo. Upam, da se bo s športnimi izzivi še naprej lahko veliko bolje kot jaz kosal brat Vladimir, ki mi nudi vso podporo v mojem političnem boju," je dejal 42-letni Vitalij Kličko.

Mlajši brat Vladimir Kličko je svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.