Šport
23 ogledov

Klinarjeva: "Sama svoj trener"

Anja Klinar Reuters
Anja Klinar je slovenske nastope na SP v vodnih športih v Šanghaju končala z 12. mestom. Trenutno je njena športna pot nejasna.

S svojim nastopom na plavalnem svetovnem prvenstvu je opravila še zadnja slovenska tekmovalka – Anja Klinar, ki je na 400 mešano s solidnim dosežkom 4:41,23 zasedla 12. mesto. Želeni finale je bil težko dosegljiv, saj so bile tekmice presenetljivo hitre in že v kvalifikacijah bi morala Klinarjeva doseči nov slovenski rekord.

Anja je bila s samim izidom zadovoljna, čeprav je glede na odlično sezono pred prvenstvom načrtovala tudi finale. Po nastopu pa je razkrila tudi svojo plat zgodbe, v kateri so jo nekateri mediji obtožili, da na prvenstvu ni več želela plavati. Sama pravi, da nikoli ni trdila, da ne bo nastopila, razmišljala pa je o odpovedi, če ji res ne bi šlo. Kot je rekla, imata s trenerjem trenutno vsak svojo zgodbo in zato je v tem trenutku nejasno tudi njuno sodelovanje in njena športna pot.

Kot zadnja se je v hitrih jutranjih kvalifikacijah v finale prebila Kitajka Ye Shiwen, ki je dosegla izid 4:38,18, kar je le pet stotink sekunde slabše od državnega rekorda Klinarjeve, ki ga je plavalka Gorenjske banke Radovljice dosegla na lanskem evropskem prvenstvu v Budimpešti, kjer je osvojila četrto mesto.

"Nikoli vam nisem rekla, da ne bom plavala. Rekla pa sem, da ne bom plavala, če ne bom imela občutka, če mi ne bo šlo dobro. Jaz sem se normalno pripravljala za tekmo in danes sem pričakovala še slabši izid, tudi zato, ker sem bila v zadnjih dneh sama svoj trener. Nihče, razen mojih domačih in moje 'cimre' Anje (Čarman op.p.) ne ve, pod kakšnim stresom sem bila," je povedala plavalka.


Tekmovalka ni skrivala, da je bila izredno razočarana nad zapletom zadnjih dni in dejstvom, da se je morala na tekmo pripraviti brez trenerja: "Počutila sem se zelo izdano, ker me je trener pustil na cedilu. On je edini, ki bi me moral podpirati. Razočarana sem tudi, ker me nihče ni vprašal za mnenje o vsej zadevi." Prav zato je za Klinarjevo v tem trenutku še vedno nejasna tudi nadaljnja športna pot: "Po vsem tem ne verjamem, da mu bom lahko še naprej zaupala. Zdaj imam najprej premor, da se odločim, kako naprej, če bom sploh nadaljevala. Slovenija je majhna in Miha Potočnik je edini dober trener za mešani slog in srednje proge pri nas. Drugam ne morem iti in te želje niti nimam. Bomo videli, kaj bo ...". O zapletu, ki je nastal med njima, pa: "Trdiva vsak svoje in od takrat naprej se nisva pogovarjala in tega niti nočem komentirati."


Tekmovalka se je na novinarski izziv obregnila tudi ob vzdušje v slovenski vrsti. Meni, da v slovenski reprezentanci že dolgo ni enotnosti, in, kot pravi, se vidi, da je to pri nas individualen šport, ni ekipe in ekipnega duha, ne le med plavalci, tudi med trenerji. Sama je dan pred nastopom ostala celo brez startne liste in natančne informacije o svoji tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.