Šport
22 ogledov

Klopp: Ne bom odstopil

Borussia Dortmund Arsenal Liga prvakov EPA
Pred letom in pol je dortmundska Borussia igrala v velikem finalu Lige pravkov, 18 mesecev kasneje pa je povsem na dnu nemškega prvenstva.

Borussia Dortmund je v nedeljo z 0:2 izgubila še dvoboj z Eintracht Frankfurtom in je trenutno zadnjeuvrščena v prvi nemški ligi. Podprvaki iz minule sezone zdaj za prvouvrščenim Bayernom zaostajajo že za 22 točk.

Trener Jürgen Klopp je dejal, da ne namerava zapustiti kluba, če vodsrvo črno.rumenih ne bo našlo nekoga, ki je sposoben spremeniti trenutne rezultate Borussie. "Tudi ta tekma sodi v predal s čudnimi dvoboji. Tekmecu ni potrebno narediti veliko, da doseže gol, mi pa naredimo ogromno stvari, a zaman. Položaj je zdaj pač takšen, zanj sem odgovoren. A dokler ne pride nekdo in reče 'imamo nekoga, ki bi bolje opravil to delo', ne morem zapustiti klopi. Dokler se ne najde boljša rešitev, ostajam."

"Trudili se bomo še naprej"

Po zadnjem porazu so nogometašem žvižge namenili tudi eni najbolj zvestih navijačev v Evropi. "Razumem nezadovoljstvo navijačev, to je povsem v redu, a moštvo se je vseeno trudilo. Poskušali smo popraviti svoj položaj, a nam ni uspelo. Trudili se bomo še naprej," je še dejal Klopp.

Športni direktor kluba Michael Zorc je že zatrdil, da vodilni možje ne nameravajo odstaviti 47-letnega strokovnjaka: "Jürgen je prevzel odgovornost, mi pa smo stoodstotno prepričani, da bomo iz težkega položaja prišli z njim na klopi." Po zadnjem porazu je še najbolj vprašljiva morala v garderobi. "Razpoloženje je povsem na dnu. To je resnično težka situacija, to je za nas zelo grenak dan," je po osmem porazu v 13. kolih menil vezist Sven Bender.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.