Šport
18 ogledov

Koga se na travi boji Nadal?

Rafael Nadal Wimbledon 2011 2 kolo EPA
Ob Andyju Murrayju v Wimbledonu ta teden blesti še Rafael Nadal. A tudi slednji priznava, da ni nepremagljiv, še posebej pa se na travnatih igriščih boji odličnih serverjev.

Čeprav sta Andy Murray in Rafael Nadal Wimbledon začela rutinsko, se zavedata, da je turnir še dolg in nista neranljiva. Murray je pod pritiskom, da postane prvi britanski zmagovalec po 75 letih, in že v tretjem kolu ga čaka prvi resnejši izziv. Njegov nasprotnik bo Hrvat Ivan Ljubičić. "Vse težje mi bo. Že v naslednjem kolu me čaka Ljubičić. Proti njemu sem že nekajkrat izgubil. Je težak nasprotnik. Dobro servira in to mi delo zmeraj oteži. Najboljši je prav na travi, kar je presenetljivo za nekoga s tako dobrim servisom." Poleg treninga ima Murray še en recept za zmago. V torek je gledal film Krik, pred dvobojem z Ljubičićem sledi ogled Krika 2.

Španec Nadal bo imel v tretjem kolu vsaj na papirju lažjega nasprotnika. To bo Luksemburžan Gilles Müller. A trenutno 92. z lestvice ATP je leta 2005, ko je bil že 59. na jakostni lestvici, v All England Clubu Nadala premagal. "Gilles je zelo nevaren igralec. Ima zelo dober servis, pa tudi dober volej. Še posebej nevaren je prav na travi," se zaveda Nadal, ki je že na začetku tedna razlagal, kako se na travnatih turnirjih boji odličnih serverjev. Predvsem je mislil na v Črni gori rojenega Kanadčana Miloša Raonića, ki je letos s 150. napredoval na 31. mesto, udaril prek 500 asov, od tega 25 v ponedeljkovem prvem kolu. Španec si je zdaj rahlo oddahnil, saj je Raonića, nekateri ga primerjajo z mladim Petom Samprasom, premagal že Müller.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.