Šport
82 ogledov

Kolesarjev oče ne more razumeti

kelly mcgarry Profimedias
Oče gorskega kolesarja Kellyja McGarryja ne more razumeti, kako je lahko 33-letniku odpovedalo srce, če pa je bil v vrhunski fizični pripravljenosti.

Smrt ekstremnega kolesarja Kellyja McGarryja, ki mu je med vožnjo po progi Fernhill Loop, kjer je snemal promocijski material, odpovedalo srce, je pretresla kolesarski svet, z izgubo pa se po svojih najboljših močeh spopada tudi njegova družina. 

Kolesarjev oče Nick McGarry ne more razumeti, kako lahko mlademu človeku, ki je na vrhuncu svojih fizičnih sposobnosti, kar na lepem odpove srce.

 ''Kako hudiča se lahko to zgodi njemu, če pa je bil fizično tako dobro pripravljen? Bil je kepa mišic in v odlični formi. Daleč od ljudi, ki bi jim pripisali srčni infarkt,'' je povedal McGarry, ki je bil s svojim sinom v rednih stikih, tudi kadar ga je profesionalna pot vodila čez morja in oceane.

Kolesarjeva družina je v četrtek odpotovala v Queenstown, kjer bo v petek žalna slovesnost za 33-letnikom. 

Novozelandsko mesto Nelson bo v ponedeljek prizorišče druge slovesnosti, McGarry pa upa, da bo ta potekala v hribih, kamor je Kelly najraje zahajal. 

''Tam, kjer lahko uživaš ob pogledu na gore in morje. Imeli bomo 360-stopinjski razgled, ker je imel rad gore,'' je povedal Nick.

Kelly se je v kolesarstvo zaljubil v mladih letih in med odraščanjem neomajno sledil svoji viziji, da si bo nekoč na takšen način služil kruh. Starša nista bila tako prepričana. 

''Ni se nama zdelo možno, da bi iz tega lahko naredil kariero in pridobil pokrovitelje, ki bi mu plačevali, da počne, kar ima rad. Vse to mu je uspelo brez pomoči. Nič me ni prosil. Vse je naredil sam. On je eden največjih Novozelandcev. Ponosen sem nanj,'' je pristavil kolesarjev oče.

McGarry je bil redni udeleženec promocijskih dogodkov Crankworx. Leta 2015 je postal rekorder po številu zaporednih udeležb na tem prazniku gorskega kolesarstva.

In Memory Of Kelly McGarry

After the sad news hearing about Kelly McGarry Passing away this morning we thought we'd upload this nice video shot by the guys over at @dirtmagazine Kelly Passed away around 4:14pm whilst riding on a trail and was pronounced dead at the scene.... we still dont know the full story behind what happened or how but EVERYONE from the Sport shall miss this Friendly Giant All our thoughts and prayers go to his Family and Friends at this Very Sad Time.

Objavil/a Blizzard Extreme Sports dne 1. februar 2016
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.