Šport > Kolesarstvo
2199 ogledov

Britanski zvezdnik: "Moj 5-letnik je obseden s Pogačarjem"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je z zmago na kriteriju po Saitami naredil močan vtis na Marka Cavendisha.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagoslavno sklenil sezono 2023, potem ko je na promocijskem kriteriju po Saitami ugnal zmagovalca letošnje dirke po Španiji Seppa Kussa (Jumbo-Visma). S tretjim časom je ciljno črto prepeljal novopečeni upokojenec Peter Sagan (Team TotalEnergies), četrto mesto pa je osvojil Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team).

Tadej Pogačar Neustavljiv Šport Pogačar zaključil sezono s še eno prestižno zmago

Slednji je po koncu dirke komentiral Pogačarjevo zmago in razkril zanimivo podrobnost o svojem sinu. "Tadej ne le zmaguje, temveč zmaguje na razburljiv način," je uspeh slovenskega kolesarja pospremil Cavendish. "Moj sin ga časti kot idola. Tadej je njegov najljubši kolesar. Fant je obseden z njim. Ko se 5-letnik takole navdušuje nad tekmovalcem, veš, da gre za vznemirljivega kolesarja," je dodal 38-letni Britanec.

Cavendish je pred nekaj meseci oznanil slovo od profesionalnega kolesarstva po koncu sezone, a si je kasneje premislil in napovedal udeležbo na dirki po Franciji za leto 2024. Eden njegovih glavnih ciljev je izboljšanje rekorda po številu etapnih zmag na Touru, ki si ga trenutno deli z legendarnim Eddyjem Merckxom. Oba sta jih dobila po 34.

Cavendish in njegova soproga sta pred dnevi pozdravila obsodbo tretjega od štirih napadalcev, ki so pred dvema letoma vdrli v njihovo domovanje in družini grozili z orožjem. Več o tem TUKAJ.

Cavendish Travmatično Šport Žena kolesarskega asa: "Nič ne more odtehtati tega, kar so nam storili" Pogačar Bitka za položaj Šport Pogačar odgovoril moštvenemu kolegu: "Odločala bo ekipa"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.