Šport > Kolesarstvo
3840 ogledov

Pogačar odgovoril moštvenemu kolegu: "Odločala bo ekipa"

Pogačar Epa
Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar se želi v prihodnji sezoni spet vrniti med zmagovalce tritedenskih dirk.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je navkljub prizadevanjem novinarjev še vedno skrivnosten glede koledarja za prihodnjo sezono.

Na vrhu seznama prioritet ostaja Tour, čeprav slovenski šampion ne skriva želje po udeležbi na Giru oziroma Vuelti.

Končna odločitev glede tekmovalnega programa je, kot je Pogačar potrdil na nedavnem medijskem druženju v Singapurju, v rokah moštva. "Če bom program sestavljal sam, ne bom osvojil prav veliko dirk. Prepustil se bom toku. Obožujem dirkanje in rad imam dirko po Franciji, prav tako pa bi želel nastopiti na Giru in Vuelti."

"Ekipa je tista, ki odloča. Oni imajo glavni besedo in pamet, da mi sestavijo program. To ni moja naloga. Mi smo kolesarji in tukaj smo zato, da tekmujemo ter osvajamo dirke, odločitve pa naj sprejemajo šefi in športni direktorji. Načrtovati morajo program za 30 kolesarjev, ne morejo misliti samo na enega in zanemariti vseh drugih. Zato mora odločitev sprejeti ekipa," je pojasnil prvi kolesar na Ucijevi jakostni lestvici.

Vingegaard Pogačar | Avtor: Epa Epa

Pogačar želi v prihodnji sezoni končati prevlado Jumbo-Visme in se spet vrniti med zmagovalce tritedenskh dirk. "Jumbo-Visma je letos osvojla vse tri dirke, vendar ne verjamem, da bi se to lahko zgodilo večkrat zapored. Precej nenavadno bi bilo, če bi jim to uspelo ponoviti."

Jumbo-Visma v letu 2024 ne bo mogla računati na Primoža Rogliča, ki bo kariero nadaljeval pri Bori-Hansgrohe. "Bora se je s Primožem postavila ob bok Jumbo-Vismi in UAE Emirates. Zdaj imamo še več ekip, na katere bo potrebno računati na Grand Tourih. Nikomur ne bo lahko," je dejal Pogačar.

Jonas Vingegaard Strokovnjak Šport "Vingegaardu se že tresejo hlače"

Pogačar Ayusu: "Včasih se želje ne uresničijo"

Pogačar Ayuso | Avtor: Profimedia Profimedia
UAE Emirates bi lahko kot protiutež močnima zasedbama Bore in Jumbo-Visme na Tour poslal Pogačarjeva moštvena kolega Joaa Almeido in Juana Ayusa. Slednji je pred dnevi javno izrazil namero po nastopu na francoski pentlji. Pri tem je Pogačarja označil za "številko ena", a dodal, da bi se morala ekipa zgledovati po Jumbo-Vismi in v ogenj poslati več želez.

Pogačar je naklonjen sodelovanju z obetavnim španskim kolesarjem, nekoliko ga pri tem skrbi le uskladitev tekmovalnih ambicij. "Mislim, da se je zelo razvil kot kolesar in tudi kot oseba. Dirka na visokem nivoju, toda vodstvo ekipe bo odločalo, kakšna bo njegova vloga. Vsak ima svoje želje, ki pa niso vedno tako zlahka uresničljive."

Vseeno Pogačar ne dvomi, da bi bila udeležba Ayusa na Touru dobrodošla za ekipo. "Jumbo-Visma je imela na Vuelti tri kapetane in so se kar dobro odrezali. Dandanes je dobro imeti dve vodji in veliko moštev že prisega na to strategijo, toda vseeno je lažje, če imaš v ospredju samo enega kolesarja," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.