Šport > Kolesarstvo
24554 ogledov

"Vingegaardu se že tresejo hlače"

Jonas Vingegaard Profimedia
Trasa 111. izvedbe dirke po Franciji, na kateri se bodo kolesarji merili prihodnje leto, prinaša številne izzive za vse tekmovalce.

Ob predstavitvi trase prihodnje izvedbe slovite kolesarske dire po Franciji je bila veliko pozornosti deležna 9. etapa, v kateri se bodo tekmovalci spoprijeli s 14 makadamskimi odseki v skupni dolžini več kot 30 kilometrov. 

Predstavitev Toura 2024 Spektakularno! Šport Tour 2024: Makadam, zadnji dan kronometer, zaključek dirke prvič izven Pariza

Prva favorita za skupno zmago bosta dvakratni branilec naslova Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) in prav tako dvakratni zmagovalec dirke Tadej Pogačar (UEA Emirates), načrte pa jima bo med drugimi poskušal prekrižati Primož Roglič, ki bo edino manjkajočo lovoriko na tritedenskih dirkah napadal v dresu Bore-Hansgrohe. Prav želja po skupni zmagi na francoski pentlji je močno pripomogla k temu, da se je Roglič po koncu letošnje sezone odločil zapustiti Jumbo-Vismo.

Na stavnicah najvišje kotira Vingegaard, ki mu po ocenah skandinavskih poznavalcev največjo oviro na poti do tretje zaporedne lovorike predstavlja prav že omenjena 9. etapa ob koncu prvega tedna.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Popolnoma prepričan sem, da se Vingegaard že močno boji devete etape, ki vsebuje nič manj kot 14 makadamskih odsekov. Ti se nahajajo v istih predelih kot na ženski različici Toura, kjer je bilo na teh območjih kar precej drame," je ocenil norveški kolesar in poznavalec Magnus Drivenes.

Kljub pomislekom strokovnjakov in vsem nevarnostnim, ki bodo na favorite prežale v makadamski etpai, se Drivenes nagiba na stran danskega aduta.

"Vingegaardu je trasa pisana na kožo. Mislim, da mu ustreza še bolj kot letošnja, na kateri je slavil z veliko razliko. Prednost zanj je tudi v tem, da bo prihodnje leto kar nekaj vožnje na čas. Resda je Rogliča v kronometru premagal le dvakrat, toda Vingegaardova vožnja na čas na letošnji dirki po Franciji je bila ena najbolj neverjetnih demonstracij moči, kar sem jih kdajkoli videl," meni Norvežan.

Plugge Vingegaard Nezadovoljstvo Jumba Šport Šef glavnega rivala obeh Slovencev besen zaradi trase Toura, to je razlog

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:00 03.november 2023.

    Tisti kronometer bi s tistim njegovim biciklom verjetno vrhunsko odpeljal še marsikateri drug tekmovalec!?

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:29 03.november 2023.

    Tisti kronometer je bil edini, ki ga je Vindegard odpeljal tako vrhunsko, Pogačar pa slabo! Ali mislite, da bi sedaj kar vsak kronometer dobil s tako prednostjo!? Tisti kronometer je pa vse kar je pokazal na Touru! Sedaj se bo ...prikaži več pa za zmago boril proti Pogiju in Rogli in mislim, da ne bo šlo!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:37 03.november 2023.

    Moči s pomočjo mehanskega dopinga!!!