Šport > Kolesarstvo
8754 ogledov

Šef glavnega rivala obeh Slovencev besen zaradi trase Toura, to je razlog

Plugge Vingegaard Profimedia
Vodja Jumbo-Visme ni zadovoljen, da bo del Toura 2024 tudi etapa z makadamskimi odseki.

Trasa in profili etap dirke po Franciji 2024 so bili tudi uradno razkriti in kolesarski svet se že veseli razburljivega dirkanja in bitk, ki jih obeta Tour 2024. A čeprav sta velika favorita dirke Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar izrazila navdušenje nad traso, ki ju čaka, se pri Jumbo-Vismi vseeno niso vsi strinjali z mnenjem svojega kapetana.

Vodja ekipe Richard Plugge je pojasnil, da je načeloma zadovoljen, a da ga skrbi in moti predvsem en element dirke. "Vsekakor gre za prelepo traso z enim velikim madežem. Gre za 32 kilometrov makadama. S tem se ne strinjam, kajti s tem se bo v dirkanja vpletel tudi faktor sreče. Zakaj so morali ponovno iskati makadam?" je svoj pogled na traso dirke po Franciji 2024 v pogovoru za In de Leiderstrui podal Plugge.

Zdaj že nekdanjega šefa našega Primoža Rogliča najbolj skrbi, da bi deveta etapa v okolici Troyesa lahko bila še bolj pomembna in odločilna, kot številne gorske pasti, ki čakajo najboljše kolesarje dirke. Ena sama napaka na 32 kilometrih makadama lahko kolesarju uniči celotno dirko, prav tako pa morajo imeti kolesarji tudi srečo kar se tiče tehničnih težav, katere bi lahko močno posegle v končni razplet dirke.

"Že ko smo imeli na vzponu na Col de la Loze makadam zadnje tri kilometre, se mi je zdelo več kot dovolj. Toliko tega ti lahko uniči. Zakaj bi ga iskali? Ali niso veseli, da imajo dobro asfaltirane ceste," se sprašuje vodja ekipe, ki bo s svojim Jonasom Vingegaardom po dveh zaporednih zmagah na dirko zagotovo prišla v vlogi prvega favorita. A ne bo ji lahko. Na tour 2024 naj bi namreč prišli vsi najboljši kolesarji sveta.

Richard Plugge | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zmaga na dirki po Franciji je največ, kar lahko osvojite. Prav tako pričakujem, da se bodo na dirki pojavili Roglič, Pogačar in Remco Evenepoel, tako da pričakujem fantastično dirko. Z Jonasom bomo seveda napadali tretjo zaporedno zmago," je zaključil Plugge, ki je med pogovorom še razkril, da se znotraj ekipe še niso dogovorili, kdo bo vodja ekipe na posameznih Grand Tourih ter da prav tako še ni jasno, kdo bo Jonasu pomagal v lovu na še tretjo zaporedno zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice