Šport > Kolesarstvo
5062 ogledov

Kolesarski zvezdnik izpostavil Pogačarja: On je ...

Geraint Thomas Profimedia
Britanski kolesarski as Geraint Thomas je spregovoril o mlajših tekmecih

Geraint Thomas je pred dnevi podpisal novo pogodbo z ekipo Ineos Grenadiers in bo tako še podaljšal svojo bogato kariero. Pri 37-ih letih zdaj sodi med staroste kolesarstva, še naprej pa se vsaj delno lahko meri s precej mlajšimi tekmeci. Leta 2022 je tako osvojil tretje mesto na Touru za Jonasom Vingegaardom in Tadejem Pogačarjem, letos pa je za 14 sekund izgubil bitko s Primožem Rogličem na Giru.

"Froomy (Chris Froome; op.p.) je bil prav tako nekaj posebnega, a Pogačar je edinstven. Mislim, da je najboljši izmed vseh, ker je tako raznolik," je v pogovoru za Guardian o trenutnih velikih tekmecih, kamor so uvrstili še Remca Evenepoela in Vingegaarda, dejal Valižan.

"Lahko naredi vse. Tako na enodnevnih dirkah, kot na tritedenskih preizkušnjah. Vsi trije so sicer izjemni, zame je privilegij, da se lahko v neki meri kosam z njimi," je še dodal Thomas in izpostavil slovenskega asa.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"V eni izmed svojih prvih dirk sem kolesaril z Ivanom Bassom in Janom Ullrichom, kasneje sem se na klasikah srečal s Fabianom Cancellaro ter na tritedenskih dirkah z Albertom Contadorjem in Vincenzom Nibalijem. Dirkal sem proti res velikim šampionom, a sedanji kolesarji imajo drugačno mentaliteto. Vseskozi mislijo le na kolesarjenje. Tega ne moreš početi 20 let, saj je zelo stresno. Zaradi tega bodo imeli krajše kariere, sam pa bom še lahko malce vztrajal. Imam obdobja, ko sem 100-odstotno posvečen kolesarstvu, vendar tudi takšna, ko se popolnoma 'odklopim'. Takrat niti ne pomislim na kolo, jem in pijem karkoli si zaželim," je recept za dolgo kariero predstavil nekdanji tmagovalec dirke po Franciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice