Šport > Kolesarstvo
2251 ogledov

Zvezdnik Jumbo-Visme o Rogličevem odhodu: "Bolje za vse"

Primož Roglič Profimedia
Zmagovalec letošnje dirke po Španiji je javno podprl selitev Primoža Rogliča k Bori-Hansgrohe.

Ameriški kolesar Sepp Kuss je v pogovoru za Escape Collective spregovoril o ciljih za prihajajočo sezono in se dotaknil še prestopa Primoža Rogliča k nemški ekipi Bora-Hansgrohe.

Po mnenju ameriškega zvezdnika, ki se je v letu 2023 v kolesarsko zgodovino zapisal kot zmagovalec Grand Toura, je bil Rogličev prestop najboljša možna rešitev za obe strani.

"Bolje za vse. Zdaj gre lahko v ekipo, kjer ga bodo cenili, kot si zasluži, in kjer ga bodo vsi podpirali," je komentiral 29-letnik.

Dodal je, da se je v času, ki sta ga s slovenskim šampionom preživela skupaj pri Jumbo-Vismi, "ogromno naučil".

Sepp Kuss | Avtor: Epa Epa
"Primož je ekipo pripeljal do točke, kjer smo danes. Celotno ekipo je gnal naprej, da smo bili vsi najboljši, kar smo lahko. Vcepil nam je miselnost, da samo dobri rezultati še niso dovolj," je povedal Kuss in dodal: "Veliko sem se naučil od njega. Ne na način, da bi me on učil konkretnih stvari, ampak že s tem, ko sem spremljal njegov razvoj in vse drugo, kar se je naučil na tej poti. Če tvoj vodja naredi napako in potem vidiš, kako odpravi to napako, se iz tega tudi sam nekaj naučiš. Zelo dragoceno je bilo spremljati Primožev razvoj od njegovih začetkov pa do kolesarja, kakršen je danes."

Z Rogličevim odhodom bi se lahko ameriški as že v prihodnji sezoni večkrat znašel v prvem planu Jumbo-Visme. "Najbolj se veselim, da se bom kot branilec naslova udeležil Vuelte. Nastopil bom tudi na Touru, kjer bom dal vse sebe bodisi zase bodisi za Jonasa Vinegaaarda," je napovedal Kuss.

Vingegaard Roglič Kljubovalno Šport Kuss odgovoril na očitke v zvezi z Rogličem in Vingegaardom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.