Šport > Kolesarstvo
1022 ogledov

Kar pet ekip znotraj petih sekund, menjava v vodstvu dirke

Soudal-Quick Step Profimedia
Ekipi Soudal-Quick Step ekipni kronometer, majica vodilnega Plappu.

Ekipa Soudal-Quick Step je zmagovalka druge etape kolesarske dirke po Združenih arabskih emiratih. Na 17,3 km dolgem ekipnem kronometru v pristanišču Halifa je v tesnem razpletu za eno sekundo ugnala moštvo EF Education-EasyPost, za tri pa ekipo Ineos Grenadiers.

 Rdečo majico vodilnega je od Tima Merlierja (Soudal-Quick Step) prevzel Avstralec Luke Plapp (Ineos Grenadiers). V skupnem seštevku ima enak čas kot Belgijec Remco Evenepoel, položaj pred svetovnim prvakom pa je ohranil po zaslugi treh več bonifikacijskih sekund iz prve etape.

Luke Plapp | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nismo pričakovali, da bomo zmagali, bolj smo bili osredotočeni na ostale favorite za skupno zmago. Dobiti etapo je res sijajno. Dobro smo opravili s prvo polovico trase v močnem vetru in nato pritiskali do konca. To je moja sploh prva zmaga na ekipnem kronometru in druga zaporedna za ekipo. Na to smo lahko ponosni," je po etapi dejal 23-letni Evenepoel.

Tretje in četrto mesto v skupnem seštevku zasedata Nemec Nikias Arndt in Španec Pello Bilbao (oba Bahrain-Victorious). Zaostajata tri oziroma štiri sekunde.

Za las Šport Na razglasitev zmagovalca čakali kar 15 minut

V zelo tesnem razpletu je danes ekipa Bahrain-Victorious s slovenskim predstavnikom Matevžem Govekarjem zasedla četrto mesto s štirimi sekundami zaostanka. Še sekundo več je na petem mestu zaostala ekipa Jayco-AlUla z drugim slovenskim kolesarjem na tej dirki Luko Mezgecem.

V sredo bo na sporedu prva od obeh ključnih gorskih etap, ki se bo začela v Fudžajri in končala z vzponom na Džebel Džajs po 185 km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice