Šport > Kolesarstvo
12119 ogledov

Kolesarski zvezdnik: Morda bi si moral tu v Sloveniji kupiti hišo

Dylan Groenewegen Profimedia
Nizozemski sprinter Dylan Groenewegen v Rogaški Slatini preprosto ne more izgubiti.

Nizozemski kolesarski as Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla) je zmagovalec uvodne etape tokratne dirke po Sloveniji. V ciljnem sprintu v Rogaški Slatini je ugnal Nemca Phila Bauhausa in Italijana Mattea Moschettija. 

To je bila za Nizozemca, ki je bil pred leti tudi moštveni kolega Primoža Rogliča pri moštvu Jumbo-Visma, tretja etapna zmaga na dirki po Sloveniji, vselej je slavil, ko je bil cilj v Rogaški Slatini. Pred tem je namreč dobil lansko drugo etapo, ki se je začela na Ptuju, ter prav tako drugo pred petimi leti s startom v Mariboru.

"Mogoče bi si moral tu kupiti hišo. Ne, resnično rad dirkam po Sloveniji. Tretjič sem tukaj in tretjič sem zmagal, zato je še toliko lepše. V ekipi imamo tudi Slovenca z Luko in tu je vedno zelo motiviran. Ljudje ga poznajo, zato se v zaključku še toliko bolj potrudi. Za nas je to res dober zaključek dneva," je dejal zmagovalec etape.

Dylan Groenewegen | Avtor: Sportida Sportida

"Drugi kolesarji nam niso olajšali posla, saj smo garali cel dan, ostali pa nam niso pomagali. Vsi smo se borili za zmago, na klancih pa so ves čas napadali, kar mi še bolj oteži delo. Toda celotna ekipa je uspešno lovila ubežnike," je etapo ocenil 29-letnik iz Amsterdama, ki je predčasno sklenil dirko po Dofineji in se raje posvetil pripravi na nastop v Sloveniji.

Še enkrat se je sicer dotaknil zaslug Mezgeca za današnjo zmago. "Meza je opravil izjemno delo v zaključku etape, za v učbenike. Zelo močno in dolgo je vlekel v ospredju in me pripeljal v 'pole position' za zmago. Moral sem le še sprintati zadnjih 200 m."

"Načrtovali smo takšen razplet, a upali na nekoliko lažji zaključek. Je pa zato zmaga še slajša. Meza je opravil sijajno delo. Zdaj skupaj delava leto in pol in mislim, da je najboljši pri vodenju v teh sprintih. To nam daje samozavest za dirko po Franciji," je še dodal Groenewegen.

Ta bo drugo etapo slovenske pentlje začel v zeleni majici vodilnega.

Dylan Groenewegen | Avtor: Sportida Sportida

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.