Šport > Kolesarstvo
364 ogledov

Ni časa za počitek, na sporedu prvi pravi gorski preizkus

Tadej Pogačar Epa
Kolesarji na dirki po Italiji so pred novo zahtevno preizkušnjo.

Kolesarje na dirki po Italiji po dolgem in zahtevnem petkovem kronometru ne čaka počitek. Danes bo na sporedu osma, prva prava gorska etapa, ocenjena s petimi zvezdicami, dolga bo 152 kilometrov. Tekmovalci bodo morali premagati 3850 metrov višinske razlike, končali pa jo bodo s 14,5 kilometra dolgim vzponom na Prati di Tivo.

Klanec ima sedem odstotni povprečen naklon, najbolj strm je šest kilometrov pred ciljem, ko naklon znaša 12 odstotkov.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Vse uči bodo spet uprte v Tadeja Pogačarja, ki ima po zaslugi odličnega petkovega kronometra že pred prvo resnejšo gorsko etapo v skupnem seštevku dve minuti in 36 sekund prednosti pred Kolumbijcem Danielom Martinezom.

Tadej Pogačar Giro Šport Pogi izjemen, z etapno zmago krepko povišal tudi skupno razliko Tadej Pogačar Pogi: Šport "Dvakrat so mi povedali razliko, a nisem razumel"

Glavno vprašanje je, ali se bo Slovenec v osmi etapi vendarle odločil za bolj defenzivno taktiko ali bo spet napadel na vso moč. Strokovnjaki večinoma napovedujejo novo akcijo slovenskega asa, še posebno, ker klanec dobro pozna, leta 2021 je bil na njem z rekordnim časom najboljši na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

Rekord vzpona s 1026 višinskimi metri je sicer pozneje izgubil, na dirki Giro d'Ambruzzo sta ga hitreje premagala Aleksej Lucenko in Diego Ulissi, po mnenju Pogačarja pa se rezultatov na takih vzponih ne da primerjati. "Ko sem zmagal na ta klanec, je bila kraljevska etapa, zdaj bo to običajna gorska. Rekorda nimam v mislih, bomo videli, kako se bo etapa odvijala," je pred etapo dejal vodilni v skupnem seštevku.

Pogačar Kljub grožnjam Šport Pogačar se posmehuje njihovi absurdnosti: "Danes grem nag"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.