Šport > Kolesarstvo
37428 ogledov

Nikomur ni jasno, kaj za vraga je počel Van Aert: "Kot otrok, ki ne zna ..."

Epa
Moštveni kolega Jonasa Vingegaarda se je naposlušal kritik po ponesrečeni deseti etapi na dirki po Franciji.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) je izzval številne kritike z nenavadno strategijo v deseti etapi Toura. Moštveni kolega vodilnega kolesarja na dirki Jonasa Vingegaarda je veljal za enega izmed favoritov za etapno zmago, a je zaradi na trenutke bizarne taktike ostal praznih rok. Na koncu je zaostal slabe tri minute za zmagovalcem Pedrom Bilbaom (Bahrain Victorious).

Tadej Pogačar 10. etapa Šport Nor začetek etape tudi po zaslugi Pogija, na koncu lep skok Bilbaa po lestvici

Van Aert je bil eden osrednjih akterjev uvodnega dela etape, kjer pa je z neuspešnimi napadi porabil ogromno energije. Močno je presenetil tudi slabih 40 kilometrov pred ciljem, ko se je podal v lov za ubežniki, a ga je glavnina kmalu zatem dohitela.

"Nisem imel pravih nog. Nekajkrat sem poskusil z napadom, vendar se mi ni izšlo, nato pa sem povsem popustil. To se mi redko zgodi. Resnično sem upal, da se mi bo uspelo prebiti v osredje, vendar nisem imel nog. Predal sem se. Bil je pravi kaos z vsemi napadi najboljših kolesarjev v skupni razvrstitvi," je pojasnil Van Aert.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Kolesarja Jumbo-Visme je po etapi kritiziral nekdanji član nizozemske ekipe Tom Dumoulin, ki meni, da bi moral Belgijec aktivneje pomagati Vingegaardu v boju za končno zmago.

Tom Dumoulin | Avtor: Epa Epa
"Smo na polovici Toura in doslej nisem videl ene Woutove napake. Je zelo močan. Čeprav še ni osvojil etape, je eden najmočnejših kolesarjev na dirki," je uvodoma povedal Dumoulin in dodal: "Res nisem razumel njegove strategije in verjamem, da je ni razumela niti Jumbo-Visma. Verjetno je imel proste roke, saj ni druge razlage za njegove odločitve. Imel je najlepše možnosti za zmago, toda v kolesarstvu ne zmagajo vedno najboljši. Potrebno je tudi pametno odpeljati, česar pa on ni storil."

Še za odtenek bolj kritičen je bil nekdanji danski kolesar Michael Rasmussen. "Napadel, zaostal, se vrnil v glavnino, spet napadel, nato ponovno ujet," je kaotičnost Van Aertovega dirkanja izpostavil Rasmussen. "Kot otrok, ki v šoli ne zna sedeti pri miru," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.