Šport > Kolesarstvo
2387 ogledov

Nočna mora štirikratnega zmagovalca Toura se nadaljuje

Chris Froome Epa
Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome ima že na samem začetku sezone težave z zdravjem.

Britanski kolesar Chris Froome je moral zaradi poškodbe roke odstopiti z dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Štirikratni zmagovalec Toura je padel ob koncu torkove druge etape, kljub temu v bolečinah nadaljeval tekmovanje, a v četrtek so zdravniki potrdili, da si je zlomil kost v zapestju, tako da pete etape ni začel.

"Odhajam domov na operacijo," je prek Instagrama sporočil 38-leti kolesar ekipe Israel-Premier Tech.

Roglič Razkritje Šport Odmevne obtožbe v zvezi z Rogličevim prestopom: "Primož je moral ..."

Kot poroča nemška tiskovna agencije dpa, je bil to Froomov najhujši padec od usodnega dne sredi junija 2019, ko se je med pregledom trase za posamični kronometer dirke po Daufineji zaradi močnega sunka vetra zaletel v hišo. Takrat si je zlomil stegno, kolk, komolec in več reber. Bolnišnico je lahko zapustil šele po treh tednih.

Od takrat ni nikoli več dosegel prejšnje forme. Na Touru leta 2022 je bil sicer v ospredju kraljevske etape z vzponom na Alpe d'Huez, končal jo je na tretjem mestu, kar je po hudi nesreči njegova najboljša uvrstitev na dirkah.

Chris Froome | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.