Šport > Kolesarstvo
20182 ogledov

Odmevne obtožbe v zvezi z Rogličevim prestopom: "Primož je moral ..."

Roglič Profimedia
Primož Roglič je po besedah šefa konkurenčne ekipe moral del odškodnine za prestop poravnati iz lastnega žepa.

Selitev Primoža Rogliča iz Visme-Lease A Bike, tedaj še Jumbo-Visme, v Boro-Hansgroge je še naprej ena izmed najbolj vročih tem v svetu profesionalnega kolesarstva. 

Prestopna bomba precejšnjih finančnih razsežnosti je odjeknila ob koncu lanske sezone, Kisovčan pa je svojo odločitev uradno potrdil konec lanskega septembra, ko je pred začetkom dirke po Emiliji dejal: "Lahko potrdim, da odhajam iz moštva, kjer sem zdaj."

Odtlej je bilo v zvezi z Rogličevim prestopom prelitega ogromno črnila, medtem pa nekatere finančne podrobnosti dogovora še naprej ostajajo uganka. 

Ker je imel Roglič z nizozemsko ekipo sklenjeno pogodbo do konca leta 2025, je bil njegov nekdanji delodajalec upravičen do denarne odškodnine, ta naj bi po neuradnih podatkih znašala tri milijone evrov, temu pa je, upoštevajoč celoten finančni zalogaj, potrebno prišteti še 4,5-milijonsko letno plačo, kar Rogliča uvršča med najbolje plačane kolesarje na svetu.

Tadej Pogačar Lestvica Šport To so kolesarji z najvišjimi plačami, Slovenca na vrhu

Lefevere | Avtor: Profimedia Profimedia
Medtem ko pri Bori-Hansgrohe že vseskozi trdijo, da so si Rogliča privoščili s privarčevanim denarjem, pa šef konkurenčnega moštva Soudal Quick-Step Patrick Leferever vztraja, da je moral Kisovčan del odkupne klavzule poravnati iz lastnega žepa. 

"To je bila res ena čudna zgodba. Primož je moral plačati, da je lahko zapustil Jumbo-Vismo. Vem, kakšen je bil ta znesek," se je v podkastu Stamcafé Koers pohvalil Lefevere, ki pa podrobneje o številkah ni govoril.

"Kmalu zatem je želel Cian (Uijtdebroeks, op. a.) zapustiti Boro, vendar je imel sklenjen določen dogovor in ga niso pustili oditi. Potem pa je kar naenkrat lahko odšel," je povedal šef Soudala in namignil, da gre pri vseh kadrovskih rošadah zgolj in samo za vprašanje denarja. "Vedno je tako," je pomenljivo dejal.

Cian Uijtdebroeks Uijtdebroeks Šport Bora in Jumbo-Visma sta se le pogovorili, takšna je rešitev

O finančnih podrobnostih Rogličevega prestopa je že pred časom spregovoril tudi šef Bore Ralph Denk, ki je zatrdil, da so finančno breme krili sami. Več o tem TUKAJ.

Primož Roglič Velik zalogaj Šport Kdo plača Rogliča? Šef Bore ovrgel vsa namigovanja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 09:49 08.marec 2024.

    Zgleda, da vam osebne svobode niso glih v krvi ! Koji Q vas briga , kolk je dobil , kolko je odplačal in sploh , koji Q vas brigajo njegovi prihodki , ki niso javni ???? Lohka bi začel objavljt ...prikaži večt SVOJE PLAČE , da vidmo bralci , kolk kasirate za tole PREPISOVANJE in PREVAJANJEz Googlom tujih tekstov !